Πρόστιμα ύψους 538 χιλ. ευρώ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Πρόστιμα ύψους 538.000 ευρώ επέβαλε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.

 

Συγκεκριμένα επέβαλε πρόστιμο 450.000 ευρώ στον κ. Γεώργιο Δασκαλέα διότι από το 2004 παρείχε επενδυτικές υπηρεσίες σε μεγάλο αριθμό επενδυτών στην Ελλάδα χωρίς να έχει λάβει την απαιτούμενη άδεια. Ειδικότερα προέβαινε σε διαχείριση χαρτοφυλακίου επενδύοντας σε παράγωγα επί συναλλάγματος (FX) για λογαριασμό επενδυτών. Για τον ίδιο λόγο επέβαλε πρόστιμο 10.000 ευρώ στην εταιρεία "PK CONSULTANTS USA Inc." με έδρα το Delaware των ΗΠΑ την οποία ο κ. Δασκαλέας εμφάνιζε ότι παρέχει τις υπηρεσίες διαχείρισης.

 

Επίσης, επέβαλε πρόστιμο 40.000 ευρώ "ΙΝΤRACOM AE ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ" και 30.000 ευρώ στην εταιρίεα "ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΕΣΒΟΥ ΑΕ" διότι δεν προέβησαν έγκαιρα σε δημοσιοποίηση προνομιακής πληροφορίας σχετικά με σημαντικές μεταβολές των ήδη δημοσιοποιημένων προβλέψεών τους για τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2007, κατά παράβαση του ν. 3340/2005.

 

Παράλληλα, επέβαλε πρόστιμο ύψους 4.500 ευρώ στον κ. Αθανάσιο Οικονομόπουλο, διότι δεν γνωστοποίησε μεταβολή συμμετοχής του επί των δικαιωμάτων ψήφου εισηγμένης στο ΧΑ εταιρίας, κατά παράβαση του π.δ. 51/1992 και ακόμα επέβαλε πρόστιμο 3.500 ευρώ στην εταιρεία "ΒΙΟΤΕΡ ΑΕ" διότι δεν γνωστοποίησε μεταβολή συμμετοχής της επί των δικαιωμάτων ψήφου της ιδίας, κατά παράβαση του π.δ. 51/1992.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Υγεία & Διατροφή

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται προκειμένου να θωρακιστούν οι...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.