Handelsblatt: Εύσημα στο ελληνικό Χρηματιστήριο Προτεινόμενο

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε για πολλούς το σημερινό άρθρο της Handelsblatt σύμφωνα με το οποίο το ελληνικό χρηματιστήριο είναι άξιο προς μίμηση.

 

 

«Μεγαλύτερη από 170% ήταν η αύξηση που σημείωσε ο δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών από τα μέσα του 2012, ο οποίος είχε καταρρεύσει κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

 

Προβλέπουν αύξηση του ΑΕΠ


«Στην Ελλάδα είναι πλέον ορατή η οικονομική πρόοδος και οι ενδείξεις σταθεροποίησης. Αυτό ενθαρρύνει τους επενδυτές να τοποθετήσουν πάλι τα χρήματά τους εκεί», υπογραμμίζει ο Φραντς Φύρερ, μάνατζερ της χρηματιστηριακής Lupus Alpha Small και Mid Caps Europa.

 

Με μικρά βήματα, η Ελλάδα αγωνίζεται να βγει από την επίμονη ύφεση. Σύμφωνα με την Κομισιόν, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια φαίνεται ότι θα σημειωθεί φέτος αύξηση του ΑΕΠ, κατά 0,6%, γράφει η γερμανική εφημερίδα. «Το 2015 η ανάκαμψη θα ενισχυθεί περαιτέρω, εφόσον οι επενδύσεις γίνουν ο κινητήρας της οικονομικής τόνωσης» προβλέπουν σύμφωνα με την Handelsblatt οι ειδικοί.

 

Ο Φρανσουά Γκομπρόν της επενδυτικής Generali Investments Europe, είναι πεπεισμένος ότι θα αντλήσουν κέρδη οι ελληνικές επιχειρήσεις που τώρα υποφέρουν, ακόμη και με μια μικρή ανάκαμψη της οικονομίας. «Σε αυτό θα πρέπει να προστεθεί ότι πολλές ελληνικές μετοχές είναι φθηνές και για τον λόγο αυτό αξίζει να μπει κανείς στην αγορά», διευκρινίζει ο Γκομπρόν.

 

Ο μάνατζερ διαχειρίζεται τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια GIS European Recovery Equity, τα οποία απευθύνονται σε επαγγελματίες επενδυτές και προσβλέπουν στην οικονομική ανάπτυξη της νότιας Ευρώπης.

 

Όχι, αδιάκριτες…αγορές

Παρά τις θετικές προοπτικές για ένα ελληνικό comeback, η εφημερίδα προειδοποιεί τους επενδυτές να μην αγοράζουν αδιάκριτα ελληνικές μετοχές. «Είναι πολύ σημαντικό να προσέχει κανείς κάθε εταιρεία ξεχωριστά, το business modell της και φυσικά τους ισολογισμούς της», υποστηρίζουν οι μάνατζερ.

 

Σύμφωνα μάλιστα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Generali Investment Europe, Κλάους Βίνερ, «οι ελληνικές επενδύσεις θα πρέπει να είναι πάντα μόνο μέρος ενός χαρτοφυλακίου, το οποίο θα διαθέτει κι άλλα προϊόντα, καθώς υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτηματικά και κίνδυνοι». Κι αυτό γιατί ο δρόμος προς την ανάκαμψη είναι ακόμη μακρύς, παρατηρεί η Handelsblatt παραπέμποντας στην υψηλή ανεργία και την υπερχρέωση της Ελλάδας.


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Θετικό κλίμα στις ευρωαγορές Ανοδικά ο Nikkei »

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Nissan: Σχεδιάζει την κατάργηση 10.000 θέσεων εργασίας

Nissan: Σχεδιάζει την κατάργηση 10.000 θέσεων εργασίας

Περισσότερες από 10.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως σχεδιάζει να καταργήσει η Nissan Motor Co Ltd προκειμένου...

Media

ΠΟΕΣΥ: Συνάντηση για τα πνευματικά δικαιώματα

ΠΟΕΣΥ: Συνάντηση για τα πνευματικά δικαιώματα

Διήμερο συναντήσεων εργασίας οργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), την Πέμπτη 18 και...

Secret Money

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project των 200 εκ.

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project…

Eδώ και πολλά χρόνια ως αφήγημα, ως στόχο και ως προοπτική εχει μπει σε πρώτο...

Αυτοκίνητο

Volvo Cars: Ανακαλεί 507.000 οχήματα λόγω κινδύνου φωτιάς

Volvo Cars: Ανακαλεί 507.000 οχήματα λόγω κινδύνου φωτιάς

H σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo Cars ανακαλεί 507.000 οχήματά της παγκοσμίως, λόγω ελαττωματικού εξαρτήματος στον...

Τεχνολογία

Europol: “Πονοκέφαλος” από τα αναβαθμισμένα δίκτυα 5G

Europol: “Πονοκέφαλος” από τα αναβαθμισμένα δίκτυα 5G

Η Europol ανησυχεί για το γεγονός ότι τα αναβαθμισμένα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G θα παρεμποδίζουν...

Τουρισμός

FedHATTA: Συνάντηση για στρατηγική προώθηση του ελληνικού και κυπριακού τουρισμού

FedHATTA: Συνάντηση για στρατηγική προώθηση του ελληνικού και…

Με εκπροσώπους του Υφυπουργείου Τουρισμού της Κύπρου συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.