Καταστροφικό σενάριο με το πετρέλαιο

Η κυβέρνηση τρέμει το ράλι με την άνοδο της τιμής που μπορεί να φτάσει και τα 200 δολάρια


H ραγδαία κι απότομη άνοδος της τιμής του αργού πετρελαίου δείχνει να αποτελεί τον επόμενο μεγάλο εφιάλτη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

 

Το γεγονός ότι το βαρέλι σκαρφάλωσε χθες ακόμα και στις παρυφές των 120 δολαρίων, είναι ενδεικτικό της κατάστασης και του κλίματος που επικρατεί στις αγορές.

 

Ήδη, τα πρώτα μηνύματα από τις τιμές της λιανικής, έκαναν την εμφάνιση τους στα πρατήρια με τον μέσο όρο να ανεβαίνει προς το 1,6 ευρώ το λίτρο, γεγονός το οποίο έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης αλλά και του υπουργείου Οικονομικών.

 

Στο οικονομικό επιτελείο φοβούνται ότι μια επανάληψη του φαινομένου της τελευταίας κρίσης, που είχε οδηγήσει τις τιμές του αργού κοντά στα 200 δολάρια το βαρέλι, μπορεί να τινάξει στον αέρα το εν εξελίξει πρόγραμμα σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας και να ανατινάξει κυριολεκτικά την πορεία εφαρμογής του Μνημονίου, πάνω στο οποίο έχουν στηριχθεί τόσες πολλές ελπίδες για την ανάκαμψη της χώρας.

 

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μπορούσε να είναι καταστροφικό για τη χώρα, αλλά από την άλλη πλευρά είναι και κάτι το οποίο δεν μπορεί να ελεγχθεί από κανέναν κυβερνητικό παράγοντα στην Ελλάδα.

 

Κατά συνέπεια, όλοι έχουν μπει σε μια διαδικασία αναμονής, περιμένοντας να διαπιστώσουν τις επιπτώσεις αυτής της αρνητικής εξέλιξης στην πράξη. Δηλαδή στις τιμές της λιανικής, στην αγορά.


protoselida

Αθλητικά

Στους ημιτελικούς του Open της Μασσαλίας ο Τσιτσιπάς

Στους ημιτελικούς του Open της Μασσαλίας ο Τσιτσιπάς

Την πρόκριση στους ημιτελικούς του τουρνουά Open της Μασσαλίας εξασφάλισε σήμερα (21/02) ο Στέφανος Τσιτσιπάς,...

Τουρισμός

 “Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

“Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την Τετάρτη και τις τρεις μελέτες που αφορούν στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.