Κυκλοφοριακή μελέτη Δήμου Ιωαννίνων

Παραδόθηκε στις υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών η δεύτερη φάση της κυκλοφοριακής μελέτης, η οποία μετά την επεξεργασία που θα γίνει, θα κατατεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Η ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της μελέτης αυτής, δίνει το πράσινο φως για την υποβολή στο ΕΣΠΑ, μελετών που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται στο στάδιο της εκπόνησης και αφορούν σε σημαντικές παρεμβάσεις αναβάθμισης της ποιότητας ζωής.

 

Η πρώτη μελέτη που έχει ολοκληρωθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και θα κατατεθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ, αφορά στην πεζοδρόμηση ενός μεγάλου δικτύου οδικών αξόνων, έργο που θα δώσει άλλη όψη στο κέντρο των Ιωαννίνων.

 

Η παρέμβαση αυτή περιλαμβάνεται στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπτυξης και ο προϋπολογισμός της ανέρχεται στα 6.000.000 ευρώ.

 

Μεταξύ των άλλων, οι δρόμοι που προβλέπεται να πεζοδρομηθούν είναι, οι Μιχαήλ Αγγέλου, Γρηγορίου Σακκά και Βλαχλείδη. Σε συνδυασμό με τους πεζοδρόμους στην Μπότσαρη και Μουλαιμίδου δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο δίκτυο, στον εμπορικό ιστό της πόλης.

 

Στην ίδια μελέτη περιλαμβάνονται οι πεζοδρομήσεις στις οδούς Παπαδοπούλου, Παπάζογλου, Αραβαντινού, Λόρδου Βύρωνα, στα δρομάκια πέριξ αυτής και Κωλέττη.

 

Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού, δίνεται η δυνατότητα να περπατήσει κάποιος άνετα και με ασφάλεια στην καρδιά της αγοράς των Ιωαννίνων και στο ιστορικό κέντρο.

 

Από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου εκπονείται δεύτερη μελέτη για πεζοδρομήσεις στην πλατεία Τοσίτσα και την οδό Τοσίτσα, την πλατεία Χατζηκώστα, και σε όλους τους δρόμους του ιστορικού κέντρου, μεταξύ Κουντουριώτη, Καλάρη και Ανεξαρτησίας.


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.