Ο νέος εχθρός του iPad (;)

Ακόμα και οι πιο δύσκολοι στο να πειστούν πως ο πόλεμος των ταμπλετών έχει αρχίσει για τα καλά, όπως ο Rich Jaroslovsky του πρακτορείου Bloomberg, τώρα πια δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο.

 

Ο λόγος για το Motorola Xoom, τη νέα ταμπλέτα της εν λόγω εταιρίας, που αν και μπορεί να υστερεί σε κάποια πράγματα σε σύγκριση με τη ναυαρχίδα της Apple - και μπορεί σε ακόμα περισσότερα σε σχέση με το iPad 2 - έχει προτάξει τα πλεονεκτήματά του, σε μία σοβαρή προσπάθεια να αντεπιτεθεί στην ήδη εδραιωμένη ταμπλέτα της εταιρίας με το δαγκωμένο μήλο.

 

Το κυριότερο όπλο της Xoom θα είναι φυσικά το Honeycomb, το νέο λειτουργικό της Google, το οποίο ήδη έχουμε αναφέρει πως "τρέχει" γρήγορα και είναι πολύ ευκίνητο σε οτιδήποτε κάνει.

 

Στην σύγκριση, οι δύο ταμπλέτες μπορεί να διαφέρουν σε μικρά, αλλά καίρια σημεία. Το ένα είναι πως η Αpple έχει ανακοινώσει πολλοστές φορές πως δεν θα χρησιμοποιήσει Flash, ενώ η Google ανακοίνωσε πως το Flash θα υπάρχει στις νέες τις ταμπλέτες μετά από ένα update που θα γίνει στο προσεχές μέλλον.

 

Επίσης, η ταμπλέτα της Motorola έχει κάμερες στο μπροστινό αλλά και στο πίσω μέρος, με τη δυνατότητα λήψης High Def video (με την πίσω), κάμερα των 5 megapixel.

 

Τέλος, είναι σοβαρό το μειονέκτημα πως και οι δύο ταμπλέτες κοστίζουν αρκετά χρήματα και πως δύσκολα στη σημερινή αγορά της Ελλάδας κάποιος μπορεί να αποφασίσει να τα δώσει, ιδιαίτερα εάν υπάρχει το προηγούμενο μονοπώλιο της Apple.

 

Από την άλλη πλευρά του νομίσματος, όμως, τουλάχιστον τώρα πια υπάρχει αρκετά σοβαρός ανταγωνισμός ενάντια στο iPad, κάτι που σίγουρα έπαιξε ρόλο στο "στήσιμο" του iPad 2 αλλά και κάτι που υπόσχεται να δώσει φτερά στην ανταγωνιστικότητα.

 

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι, πάντως, ελπίζουμε για όλο και καλύτερα και όλο και φθηνότερα προϊόντα.


protoselida

World Business

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin Tin;

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin…

Tιμή - ρεκόρ για το πρώτο εξώφυλλο του θρυλικού κόμικ του Eρζέ, από το 1930

Media

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Απεβίωσε το πρωί της Παρασκευής, σε ηλικία 83 χρονών, ο πρώην εκδότης και δημοσιογράφος...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.