Ενισχυμένο το ευρώ έναντι του δολαρίου

Ανοδικά κινήθηκε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, διαπραγματευόμενο το απόγευμα στα 1,3812 δολάρια από το επίπεδο των 1,3754 δολαρίων που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης.

 

Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στο 1,3784 δολάρια.

 

Η άνοδος του ευρώ αποδίδεται στις προσδοκίες των επενδυτών για αύξηση των επιτοκίων. Οι επενδυτές εκτιμούν ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Jean Claude Trichet την ερχόμενη Πέμπτη θα δώσει σήμα για αύξηση των επιτοκίων καθώς ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη δείχνει να κινείται εκτός των επιθυμητών ορίων. Αντιθέτως στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Ben Bernanke στην επικείμενη κατάθεση του στο Κογκρέσο θα ταχθεί υπέρ της συνέχισης των έκτακτων μέτρων (αγορά κρατικών ομολόγων) για την ενίσχυση της οικονομίας, προκαλώντας έτσι αυξημένες πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα.

 

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ το σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 30 εκατ. ευρώ. Εξ' αυτών τα 8 εκατ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 6 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης.

 

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 3ετές ομόλογο λήξεως 19,06,20 με 6 εκατ. ευρώ καθώς και στο 10ετές ομόλογο λήξεως 18,05,11 με 8 εκατ. ευρώ.

 

Το περιθώριο στο κλείσιμο της αγοράς διαμορφώθηκε στο 8,70% από 8,68% χθες με την απόδοση του δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 11,85% από 11,83% έναντι 3,15% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

 

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ενδεικτικά, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,76% από 1,75% στη διάρκεια των 9 μηνών αυξήθηκε στο 1,57% από 1,54% στο εξάμηνο παρέμεινε στο 1,37% στο τρίμηνο αυξήθηκε οριακά στο 1,09% από 1,08% και ο μήνας διατηρήθηκε στο 0,86%.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τουρισμός

 “Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

“Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την Τετάρτη και τις τρεις μελέτες που αφορούν στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.