Ενισχυμένο το ευρώ έναντι του δολαρίου

Ανοδικά κινήθηκε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, διαπραγματευόμενο το απόγευμα στα 1,3812 δολάρια από το επίπεδο των 1,3754 δολαρίων που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης.

 

Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στο 1,3784 δολάρια.

 

Η άνοδος του ευρώ αποδίδεται στις προσδοκίες των επενδυτών για αύξηση των επιτοκίων. Οι επενδυτές εκτιμούν ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Jean Claude Trichet την ερχόμενη Πέμπτη θα δώσει σήμα για αύξηση των επιτοκίων καθώς ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη δείχνει να κινείται εκτός των επιθυμητών ορίων. Αντιθέτως στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Ben Bernanke στην επικείμενη κατάθεση του στο Κογκρέσο θα ταχθεί υπέρ της συνέχισης των έκτακτων μέτρων (αγορά κρατικών ομολόγων) για την ενίσχυση της οικονομίας, προκαλώντας έτσι αυξημένες πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα.

 

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ το σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 30 εκατ. ευρώ. Εξ' αυτών τα 8 εκατ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 6 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης.

 

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 3ετές ομόλογο λήξεως 19,06,20 με 6 εκατ. ευρώ καθώς και στο 10ετές ομόλογο λήξεως 18,05,11 με 8 εκατ. ευρώ.

 

Το περιθώριο στο κλείσιμο της αγοράς διαμορφώθηκε στο 8,70% από 8,68% χθες με την απόδοση του δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 11,85% από 11,83% έναντι 3,15% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

 

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ενδεικτικά, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,76% από 1,75% στη διάρκεια των 9 μηνών αυξήθηκε στο 1,57% από 1,54% στο εξάμηνο παρέμεινε στο 1,37% στο τρίμηνο αυξήθηκε οριακά στο 1,09% από 1,08% και ο μήνας διατηρήθηκε στο 0,86%.


protoselida

World Business

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin Tin;

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin…

Tιμή - ρεκόρ για το πρώτο εξώφυλλο του θρυλικού κόμικ του Eρζέ, από το 1930

Media

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Απεβίωσε το πρωί της Παρασκευής, σε ηλικία 83 χρονών, ο πρώην εκδότης και δημοσιογράφος...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.