«Ρότα» κερδών για την Stealthgas

Τα EBITDA ανήλθαν σε 13,2 εκατ. δολ, ενώ σημαντική αύξηση σημείωσαν και τα κέρδη ανά μετοχή

 

Κερδοφόρο ήταν για την Stealthgas του Χάρη Βαφειά το τέταρτο τρίμηνο του 2010, συνεχίζοντας σε θετική «ρότα» η ναυτιλιακή του εταιρεία παρά την οικονομική κρίση που έχει πλήξει την παγκόσμια ναυτιλία.

 

Έτσι, εμφάνισε κέρδη 4,343 εκατ. δολ., ή 0,21 δολ. ανά μετοχή έναντι ζημιών 27,15 εκατ. δολ., ή 1,22 δολ. ανά μετοχή, ενώ τα έσοδά της αυξήθηκαν στα 29,055 εκατ. δολ. από 28,38 εκατ. δολ.

 

Σε λειτουργικό επίπεδο η ναυτιλιακή εταιρεία είχε κέρδη 5,817 εκατ. δολ. έναντι ζημιών 20,843 εκατ. δολ. ενώ τα προσαρμοσμένα EBITDA ανήλθαν σε 13,2 εκατ. δολ. έναντι ζημιών 17,6 εκατ. δολ.

 

Ο πρόεδρος της Stealthgas, Χάρης Βαφειάς απέδωσε τις θετικές επιδόσεις στο γεγονός πως υπήρξε σημαντική βελτίωση στη ζήτηση του τομέα, όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία τους, εκείνος της μεταφοράς LPG το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Μια βελτίωση και μια συγκυρία που και η διοίκηση αξιοποίησε σωστά μέσω των μακροχρόνιων ναυλώσεων πλοίων της εταιρείας σε ναυλωτές- κολοσσούς.

 

Η εταιρεία επίσης το προηγούμενο διάστημα έδωσε έμφαση και στην ενίσχυση των ισολογισμών της, αλλά και της ρευστότητας των ταμείων της μέσω μεθοδικών κινήσεων, οι οποίες απέδωσαν καρπούς. Μάλιστα, ο Χάρης Βαφειάς υποστηρίζει πως η κρίση γεννά και ευκαιρίες και εκείνος μαζί με τους συνεργάτες του θα συνεχίσουν να τις αναζητούν με έναν από τους στόχους του να είναι η επιλεκτική πώληση ορισμένων παλιών πλοίων του στόλου, την ώρα που «χτίζει» τέσσερα καινούρια πλοία μεταφοράς LPG και θα παραλάβει εντός του 2011 και 2012.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Υγεία & Διατροφή

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται προκειμένου να θωρακιστούν οι...

Περιβάλλον

Ολλανδική συνδρομή στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

Ολλανδική συνδρομή στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στην Ολλανδία ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης στο πλαίσιο της...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.