Μείωση των φόρων στα καύσιμα ζητούν οι βενζινοπώλες

Την άμεση και δραστική μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης των καυσίμων και την ανάκληση της εξαγγελίας για εξίσωση, από 15/10/2011, του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης ζητά η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος προκειμένου να αντιμετωπισθεί η νέα εκτόξευση των τιμών το τελευταίο διάστημα.

 

"Σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης και εισοδηματικής αφαίμαξης των Ελλήνων, είναι απαράδεκτο να διατηρούνται οι φόροι σε επίπεδα που κάνουν τα καύσιμα της χώρας μας απλησίαστα και τα ακριβότερα της Ευρώπης", αναφέρει η ΟΒΕ.

 

Για «πειραγμένες αντλίες»

 

Σχετικά με την αποκάλυψη ενός ακόμη πρατηρίου με "πειραγμένες αντλίες" από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, η ΟΒΕ τονίζει εξάλλου την ανάγκη να παταχθούν τα φαινόμενα αυτά στον κλάδο με λήψη ριζικών μέτρων.

 

"Ωστόσο, προσθέτει, παρά την αποκάλυψη της περίπτωσης αντί να επιβληθεί σφράγιση του πρατηρίου οι αρμόδιες υπηρεσίες που αδειοδοτούν και ανακαλούν τις άδειες λειτουργίας, είχαν 'κολλήσει"' στα γρανάζια της ασυνεννοησίας και της γραφειοκρατίας με αποτέλεσμα το πρατήριο μέχρι και τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου συνέχιζε να λειτουργεί κανονικά".

 

Συμπαράσταση στην απεργία των βυτιοφόρων

 

Στο μεταξύ, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι ιδιοκτήτες ΔΧ βυτιοφόρων της Αττικής που διαμαρτύρονται για τη μείωση των κομίστρων από τις εταιρίες εμπορίας καυσίμων.

 

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών δηλώνει συμπαράσταση στους βυτιοφορείς οι οποίοι, όπως αναφέρει, "εμμέσως εξωθούνται και εκβιάζονται να καλύπτουν το κόστος με ελλιπείς παραδόσεις καυσίμων προς τα πρατήρια και καταναλωτές κάτι που είναι απαράδεκτο και παράνομο".


protoselida

Τουρισμός

 “Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

“Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την Τετάρτη και τις τρεις μελέτες που αφορούν στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.