Το ΕΒΕΠ κατά του νέου φορολογικού νομοσχεδίου

Την ανάγκη αλλαγής αλλά και απάλειψης βασικών διατάξεων του νέου φορολογικού νομοσχεδίου επεσήμαναν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κατά τη συνεδρίασή τους.

 

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ κ. Γ. Κασιμάτης επεσήμανε ότι, ούτε η κοινωνία, αλλά ούτε και ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας αντέχει νέες επιβαρύνσεις. Όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε εάν περάσουν τελικά και ψηφισθούν πολλές από τις ρυθμίσεις πού προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, θα υπάρξει γενικευμένη και σφοδρή αντίδραση από όλες τις κοινωνικές ομάδες. Πρόκειται για έναν ακόμα αιφνιδιασμό των παραγωγικών τάξεων, καθώς η θέσπιση των τόσο αυστηρών διατάξεων, δεν είναι προϊόν κάποιου, υποτυπώδους έστω, διαλόγου. Η αγορά δεν μπορεί να ζήσει και να λειτουργήσει υπό το καθεστώς αστυνομικού κράτους όπως επιβάλλουν πολλές από τις ρυθμίσεις τού νέου φορολογικού νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

 

Η Πολιτεία επεσήμανε ο κ. Κασιμάτης όπως φαίνεται και μέσα από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, δε θέλει στη πραγματικότητα να συλλάβει όσους φοροδιαφεύγουν συστηματικά. Στοχοποιεί κατ' εξακολούθηση τις ίδιες κοινωνικές ομάδες και τους συνεπείς στη συντριπτική τους πλειοψηφία φορολογούμενους ενώ αφήνει τους άλλους, αυτούς που πραγματικά φοροδιαφεύγουν, να ζουν και να λειτουργούν στο έλεος της αναρχίας και της ανομίας.

 

Το δεύτερο μέρος της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκος και ο κ. Κασιμάτης και οι παριστάμενοι σύμβουλοι αναφέρθηκαν σε θέματα όπως η παραοικονομία, το παρεμπόριο, η ανταποδοτικότητα των δημοτικών τελών, η Ιπποδάμειος αγορά, η έλευση τραμ κ.α.

 

Ο κ. δήμαρχος εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του για την ίδρυση της Ιπποδάμειας αγοράς και την απόφασή του για την πάταξη και ριζική αντιμετώπιση του παρεμπορίου με αρχή το Κυριακάτικο παζάρι.

 

Επίσης, κωδικοποιημένα αναφέρθηκε:

 

- στην αναγέννηση του δημοτικού ραδιοφώνου

 

- στην αξιοποίηση της περιουσίας του δήμου, του κτήματος Δηλαβέρη, του Πύργου κλπ

 

- στη δημιουργία ενός σύγχρονου εκθεσιακού κέντρου και στην απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ

 

- ναι στην έλευση του τραμ, αφού προηγουμένως υπογειοποιηθούν οι γραμμές ΗΣΑΠ.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

200 απολύσεις στον Καναδά ανακοίνωσε η Ford

200 απολύσεις στον Καναδά ανακοίνωσε η Ford

Ότι θα προχωρήσει σε περίπου 200 απολύσεις στην αλυσίδα συναρμολόγησης των εγκαταστάσεών της στην πόλη...

Secret Money

 H ΔEΠA KAI O POSEIDON

H ΔEΠA KAI O POSEIDON

Ένας (ακόμη) λόγος που «επείγουν» οι αποφάσεις για την «επόμενη μέρα» της ΔEΠA είναι οι...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.