Deal News Online

undefined

"Η κυβέρνηση έχει εξευτελίσει την έννοια της διαπραγμάτευσης"

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας, αμφισβητώντας ευθέως τη θέση του πρωθυπουργού ότι η πολιτική που ακολουθεί με το Μνημόνιο είναι πατριωτική γιατί αποβλέπει στη σωτηρία της χώρας. Ο κ. Τσίπρας, κατηγόρησε μάλιστα τον κ. Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνηση ότι "έχουν εξευτελίσει την έννοια της διαπραγμάτευσης".

 

Σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την πραγματοποίηση διεθνούς συνεδρίου για την οικονομία που οργανώνει ο ΣΥΝ στις 10-12 Μαρτίου, ο κ. Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις ΕΕ -Ιρλανδίας για τη μείωση του επιτοκίου στα δάνεια που έχει πάρει το Δουβλίνο και την θετική στάση των Βρυξελλών, ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στον πρωθυπουργο είπε ότι σήμερα είναι φανερό, ότι αυτός (σ.σ.ο κ. Παπανδρέου) που επέλεξε την άρση της εθνικής κυριαρχίας και το ΔΝΤ, δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεται σ' ένα σχέδιο στον πυρήνα του οποίου είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές, προς όφελος του κεφαλαίου. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ επέκρινε ιδιαίτερα την "διαπραγματευτική αδυναμία" του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι "πραγματικά πατριωτική στάση είναι να έχει κάποιος τα κότσια να διαπραγματευθεί" .

 

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την απαισιοδοξία του για τις εξελίξεις, ενόψει των τελικών αποφάσεων της ΕΕ, προβλέποντας ότι το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας θα βυθίσει την Ευρώπη ακόμη πιο βαθειά στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Ο κ. Τσίπρας, ζήτησε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη νέα ευρωπαϊκή συνθήκη που θα υιοθετηθεί στην Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να επιβάλλει στον λαό τέτοιου είδους αποφάσεις.

 

Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από ριζική αναδιάρθρωση χρέους και όχι αυτή που παρασκηνιακά προωθείται, είπε ο κ.Τσίπρας προσθέτοντας ότι το κόμμα του θέτει τρεις στόχους:

 

1. Άμεση απεμπλοκή από το Μνημόνιο και ταυτόχρονη εφαρμογή προγράμματος αναδιανομής του πλούτου.

 

2. Άμεση και πλήρης καταγραφή του δημόσιου χρέους, ώστε να ελεγχθεί η χρήση και τα αποτελέσματα του δανείου. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής να προχωρήσει σε σύσταση επιτροπής, ώστε να γίνει πλήρης και εξονυχιστικός έλεγχος του χρέους.

 

3. Επαναδιαπραγμάτευση με δανειστές για μείωση του χρέους.

 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τσίπρας, τάχθηκε υπέρ των εκλογών, διευκρινίζοντας ότι το μείζον δεν είναι η εκλογική αναμέτρηση, αλλά το αποτέλεσμα που θα προκύψει από τις εκλογές. Δηλαδή, σημείωσε, το θέμα είναι να αλλάξουν οι συσχετισμοί και όχι να υπάρξει άλλη μία εναλλαγή του δικομματισμού στην εξουσία.

 

Επίσης, εξέφρασε την απόλυτη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο επέμβασης του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, επισημαίνοντας και τις ευθύνες της κυβέρνησης σχετικά με τη λειτουργία της βάσης της Σούδας.

 

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΝ εξέφρασε την βαθειά του θλίψη για την δολοφονία των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, εκφράζοντας τα συλληπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

 

Το συνέδριο για την οικονομία

 

"Δημόσιο χρέος και πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη. Η απάντηση της Αριστεράς", είναι το θέμα του συνεδρίου που διοργανώνει ο ΣΥΝ, από 10-12 Μαρτίου στην Αθήνα. 'Εχουν προσκληθεί να μιλήσουν δεκάδες οικονονομολόγοι και προσωπικότητες του αριστερού χώρου από την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης. Μεταξύ των ομιλητών είναι ο καθηγητής Ν.Κοτζιάς , οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Β. Παπαχρήστος και Σ. Σακοράφα, ο Οσκαρ Λαφοντέν, πρώην υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, οι καθηγηγές Κ. Βεργόπουλος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιάννης Μηλιός κ.α.


protoselida

Media

ΠΣΑΤ: Σποτ για τον ρόλο της αθλητικής δημοσιογραφίας

ΠΣΑΤ: Σποτ για τον ρόλο της αθλητικής δημοσιογραφίας

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) με τηλεοπτικό σποτ που ετοίμασε και προβάλλουν τα Μέσα...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.