Γ. Κασιμάτης: "Γινόμαστε θύματα αδυσώπητης φοροεισπρακτικής πολιτικής"

''Όλοι γινόμαστε θύματα μιας αδυσώπητης φοροεισπρακτικής πολιτικής, και μάλιστα με θεσμικά δεδομένα διαρκώς μεταβαλλόμενα'' δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Γ. Κασιμάτης, κληθείς να σχολιάσει την τρέχουσα οικονομική συγκυρία.

 

Συγκεκριμένα ο κ. Κασιμάτης υποστήριξε, ότι «δυστυχώς βρισκόμαστε παγιδευμένοι σε ένα δημοσιονομικό αδιέξοδο, η επιτομή του οποίου αποτυπώνεται στη νέα αναθεωρημένη εκδοχή του Μνημονίου. Η μονοδιάστατη λογιστική προσέγγιση των προβλημάτων έχει πλήξει θανάσιμα την πραγματική οικονομία.

 

Η πολυπόθητη αναπτυξιακή πολιτική εξαγγέλλεται κατ' επανάληψη, χωρίς όμως να υπάρχουν απτά δείγματα εφαρμογής της. Παράλληλα γινόμαστε όλοι θύματα μιας αδυσώπητης φοροεισπρακτικής πολιτικής, και μάλιστα με θεσμικά δεδομένα διαρκώς μεταβαλλόμενα. Πριν λίγους μήνες η διαδικασία της περαίωσης έδωσε την αίσθηση -μέσω και των σχετικών πρωθυπουργικών δηλώσεων- ότι θα κλείσει η ενασχόληση με το φορολογικό παρελθόν για να εστιάσουμε στο παρόν και το μέλλον.

 

Δυστυχώς η συμπεριφορά της κυβέρνησης καταδεικνύει ότι επρόκειτο για ψευδαίσθηση. Η πρόσφατη εγκύκλιος ΠΟΛ 1035/2011 του Υφυπουργού Οικονομικών αποδεικνύει ότι ουσιαστικά εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια της φορολογικής αρχής να θεωρήσει ότι έχει στη διάθεση της νέα δεδομένα και να ελέγξει παρελθούσες οικονομικές χρήσεις που είναι περαιωθείσες με τη σχετική διαδικασία.

 

Και όλα αυτά τη στιγμή που οι κυρώσεις για φορολογικές παραβάσεις καθίστανται εξοντωτικές, τόσο σε οικονομικό επίπεδο (με υψηλότατα πρόστιμα) όσο και σε προσωπικό επίπεδο (με ποινές στερητικές της ελευθερίας).

 

Η αξιοπιστία της δημοσιονομικής συμπεριφοράς της κυβέρνησης δέχεται έτσι ένα ακόμη καίριο πλήγμα, κάνοντας τον επιχειρηματικό κόσμο ιδιαίτερα επιφυλακτικό για κάθε κυβερνητική εξαγγελία. Θα πρέπει να αντιληφθούν οι κυβερνητικοί ιθύνοντες ότι η πραγματική οικονομία εκμετρά το ζην σε πολλές περιπτώσεις. Είναι τελικά αυτή η επιλογή τους;»


protoselida

World Business

H Walmart μηνύει την Tesla

H Walmart μηνύει την Tesla

Η Walmart μηνύει την Τesla, καθώς όπως υποστηρίζει τα ηλιακά πάνελ της δεύτερης προκάλεσαν πυρκαγιές...

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.