Δε θα χρειαστεί εξωτερική οικονομική βοήθεια η Πορτογαλία

Η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ με δηλώσεις της σήμερα εκτίμησε ότι, "η Πορτογαλία δεν θα χρειαστεί εξωτερική οικονομική βοήθεια" για να ξεπεράσει τη δημοσιονομική της κρίση, στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσε στο Βερολίνο με τον πορτογάλο ομόλογό της, Ζοζέ Σόκρατες. "Άλλωστε, ποτέ δεν έχω πει ότι, η Πορτογαλία χρειάζεται εξωτερική οικονομική βοήθεια".

 

-Η συγκεκριμένη δήλωση Μέρκελ καταγράφεται, ενώ ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard&Poor's αφήνει, πλέον, να διαρρέει ότι "η Λισσαβόνα μπορεί να χρειαστεί εξωτερική οικονομική βοήθεια", διατηρεί δε σε ισχύ τη δική του αξιολόγηση, περί "αρνητικής έναντι της Πορτογαλίας εποπτείας του, έως ότου αποφασιστεί από την ίδια την ΕΕ εάν η Λισσαβόνα θα υπαχθεί, ή όχι, στο μηχανισμό οικονομικής βοήθειας".

 

-Η καγκελάριος Μέρκελ κι ο πορτογάλος ομόλογός της, Ζοζέ Σόκρατες, είχαν σήμερα στο Βερολίνο συνομιλίες ενόψει του Ευρωπαϊκού συμβουλίου (αρχηγοί κρατών,πρωθυπουργοί) των 24ης-25ης Μαρτίου, στη διάρκεια του οποίου θα ρυθμιστούν πολλά σχετικά με τον μηχανισμό οικονομικής βοήθειας προς κράτος μέλος από την ΕΕ.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

200 απολύσεις στον Καναδά ανακοίνωσε η Ford

200 απολύσεις στον Καναδά ανακοίνωσε η Ford

Ότι θα προχωρήσει σε περίπου 200 απολύσεις στην αλυσίδα συναρμολόγησης των εγκαταστάσεών της στην πόλη...

Secret Money

 H ΔEΠA KAI O POSEIDON

H ΔEΠA KAI O POSEIDON

Ένας (ακόμη) λόγος που «επείγουν» οι αποφάσεις για την «επόμενη μέρα» της ΔEΠA είναι οι...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.