Υπό προϋποθέσεις το επίδομα ανεργίας

Την πονεμένη ιστορία των επιδομάτων ανεργίας έπιασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν ο οποίος τάραξε τα θεμέλια όλων των ανέργων της χώρας.

 

Έτσι από το 2012 όλοι οι δικαιούχοι του επιδόματος θα περνάνε από «κόσκινο» αφού ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προαναγγέλλει την περικοπή του επιδόματος ανεργίας σε όσους ανέργους διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία ή έχουν εισοδήματα από άλλες πηγές.

 

Η θέση αυτή του επιτρόπου έρχεται των ώρα που ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε νέα αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιανουάριο κατά 5,51% φθάνοντας τα 689.558 άτομα από τα οποία τα 258.285 λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας.

 

Ο Ολι Ρεν απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Χουντή υπογράμμισε ότι τα επιδόματα ανεργίας, όπως και άλλα κοινωνικού χαρακτήρα επιδόματα, θα πρέπει να δίδονται κατόπιν ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων αλλά και άλλων εισοδημάτων του διακαιούχου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σήμερα το επίδομα ανεργίας είναι 454,25 ευρώ και χορηγείται για διάστημα από έξι έως δώδεκα μήνες αναλόγως με τις ημέρες εργασίας που είχε τα προηγούμενα έτη ο άνεργος.


protoselida

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Β2Run Athens: Το μεγαλύτερο δρομικό εταιρικό after work party

Β2Run Athens: Το μεγαλύτερο δρομικό εταιρικό after work…

Το B2Run Athens, ο μεγαλύτερος Ευρωπαϊκός αγώνας δρόμου αποκλειστικά για εταιρείες, έρχεται για πρώτη φορά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.