Έκθεση για τις εργασιακές σχέσεις στους «27» Προτεινόμενο

Στη σημασία που έχει ο κοινωνικός διάλογος μεταξύ εργοδοτών, εργαζομένων και εθνικών κυβερνήσεων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης αναφέρεται έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις εργασιακές σχέσεις στους «27», που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

 

Ειδικότερα, αναφερόμενη στον κοινωνικό διάλογο που διεξάγεται στα κράτη μέλη, η Επιτροπή σημειώνει ότι στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Ισπανία, οι οποίες εφαρμόζουν πολιτικές λιτότητας, οι συζητήσεις για θέματα όπως, ο κατώτατος μισθός και οι μειωμένες αποδοχές αποδεικνύονται «δύσκολες και εύθραυστες».

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαιώνει ακόμη την τάση που διαμορφώνεται για καθορισμό των μισθών από το πλαίσιο των συλλογικών συμβάσεων προς τις ενδοεπιχειρησιακές συμβάσεις με απευθείας μισθολογικές συμφωνίες μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών.

 

Σε ότι αφορά το επίπεδο κοινωνικής συναίνεσης που σημειώθηκε, η Επιτροπή κατατάσσει τη χώρα μας στην κατηγορία των χωρών «με μικρότερο βαθμό συναίνεσης», και όπου «κυριάρχησαν διαφωνίες».


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

Global Editors Network Summit στο Ίδρυμα Νιάρχος

Global Editors Network Summit στο Ίδρυμα Νιάρχος

Σε ειδική τελετή ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Μπρούλιας, υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο τους διοργανωτές,...

Secret Money

ΠΩΛHTHPIO ΣTO KAMENO

ΠΩΛHTHPIO ΣTO KAMENO

Στο κτίριο επί της Aμαλίας στον αριθμό 40 που κάποτε στεγαζόταν το ΣΔOE βάζει πωλητήριο...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.