Μείωση επιτοκίου για την Ελλάδα προτείνει η Ισπανία Προτεινόμενο

Η Ισπανία θεωρεί ότι πρέπει να εξετασθεί η μείωση του επιτοκίου για το δάνειο των 110 δις. ευρώ της Ελλάδας από τις χώρες της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), δήλωσε η Υπουργός Οικονομικών της χώρας κυρία Έλενα Σαλγάδο. σε συνέντευξη που έδωσε στη Μαδρίτη.

 

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, η κυρία Σαλγάδο τάχθηκε υπέρ της εξέτασης "διαφορετικών τύπων" όσον αφορά τους όρους του ελληνικού δανείου, ώστε να μειώνεται το βάρος του επιτοκίου όταν αυξάνονται τα μέτρα λιτότητας για τη μείωση του ελλείμματος.

 

"Οι όροι (σ.σ.: για το επιτόκιο) πρέπει να επανεξετασθούν", είπε η κυρία Σαλγάδο, "καθώς είναι οι ίδιοι όταν η χώρα υφίσταται την επίπτωση από τα μέτρα λιτότητας και όταν αυτά τα μέτρα θα χαλαρώσουν" σε δύο ή τρία χρόνια.

 

Η ισπανίδα Υπουργός είπε ότι περιμένει να υπάρξει συμφωνία αυτό το μήνα για την αύξηση της πραγματικής δυνατότητας δανεισμού από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) στα 440 δις. ευρώ. Όσον αφορά τη δυνατότητα του Ταμείου να αγοράζει κρατικά ομόλογα, η Υπουργός είπε ότι οι Κυβερνήσεις μπορεί να χρειασθούν περισσότερο χρόνο για να αποφασίσουν για το θέμα αυτό. "Όσο περισσότερα μέσα έχουμε για να στηρίξουμε το ευρώ, τόσο το καλύτερο", είπε.

 

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Wall Street Journal, η κυρία Σαλγάδο είπε ότι "υπάρχει η αίσθηση ότι τα επιτόκια είναι υψηλά - τα επιτόκια για την Ελλάδα, ιδιαίτερα, όπως και την Ιρλανδία, προσθέτοντας ότι "πρέπει να δούμε, αν οι όροι της βοήθειας που δόθηκε, βοηθάνε αυτές τις δύο χώρες".

 

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερ, στη σημερινή σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών των κεντροδεξιών πολιτικών κομμάτων, που θα πραγματοποιηθεί στο Ελσίνκι, είναι πιθανόν να συζητηθεί και το αίτημα της Ιρλανδίας για τη μείωση του επιτοκίου του δανείου που έλαβε από την ΕΕ και το ΔΝΤ, το οποίο υπολογίζεται στο 5,8%. "Το θέμα πιθανόν θα τεθεί", είπε ο Υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας κ. Γίρκι Κατάινεν, προσθέτοντας ότι "θα είναι μία καλή ευκαιρία να ακούσουμε ποιες είναι οι απόψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα αυτό".


protoselida

World Business

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen για να επενδύσει

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen…

Έτοιμη να προσφέρει περισσότερα κίνητρα στην Volkswagen είναι η Βουλγαρία προκειμένου να πείσει την αυτοκινητοβιομηχανία...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Υγεία & Διατροφή

 Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων Βοηθειών» της Blue Star Ferries

Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων…

Η BLUE STAR FERRIES στα πλαίσια του προγράμματός της «Πρώτες Βοήθειες» που πραγματοποιεί για 6η...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.