Υπουργός Εσωτερικών στην μετα-Μουμπάρακ Αίγυπτο

Ο στρατηγός Μανσούρ ελ-Ασάουϊ είναι ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Αιγύπτου, επιλογή που αποτελεί ένα ακόμα δείγμα ότι η παλιά φρουρά, του εκδιωχθέντα προέδρου Μουμπάρακ, απομακρύνεται οριστικά από τα κέντρα εξουσίας.

 

Οι διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας, που επέβαλαν την αλλαγή του καθεστώτος στην Αίγυπτο, από την πρώτη στιγμή της νέας εποχής απαίτησαν την εκκαθάριση της κυβέρνησης από τα στοιχεία του παρελθόντος, αφού όλα τα κρίσιμα χαρτοφυλάκια, όπως το Αμύνης, το Δικαιοσύνης, το Εσωτερικών και το Εξωτερικών σχέσεων, κατέχονται από συνεργάτες του έκπτωτου προέδρου Μουμπάρακ.

 

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ, ανακοίνωσε την τοποθέτηση του Ασάουϊ, αναφέροντας ότι στις προτεραιότητές του, όπως εξήγγειλε, είναι η ενίσχυση της ασφάλειας σε όλη τη χώρα, που έχει χαλαρώσει μετά τις 28 Ιανουαρίου όταν η αστυνομία αποτραβήχθηκε από τους δρόμους και ανέλαβε ο στρατός.

 

Ακόμα και τώρα πολλοί αιγύπτιοι αστυνομικοί διστάζουν να επανέλθουν στην υπηρεσία φοβούμενοι πράξεις αντεκδίκησης από το λαό, μετά τις συγκρούσεις με τους διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της εξέγερσης, που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 300 πολίτες.

 

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών επεξεργάζεται ένα σχέδιο ανασύνταξης του σώματος των δυνάμεων ασφαλείας, που θα αναστηλώσει την αξιοπιστία του στα μάτια της κοινής γνώμης.

 

Έχοντας περάσει στο παρελθόν από ανάλογες θέσεις σε τοπικές κυβερνήσεις στο Κάιρο και τη Γκίζα, αλλά και σε μια επαρχία του νότου, την αλ-Μένια, είναι αρκετά δημοφιλής κυρίως εξαιτίας των προσπαθειών του να πατάξει τη διαφθορά.


protoselida

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

«Κρεμάει» τα παπούτσια του ο Φερνάντο Τόρες

«Κρεμάει» τα παπούτσια του ο Φερνάντο Τόρες

Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Φερνάντο Τόρες, βάζοντας τέλος σε μια μακρά και επιτυχημένη...

Περιβάλλον

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

SOS συνεχίζει να εκπέμπει το τροπικό δάσος του·Αμαζονίου, ο σημαντικότερος πνεύμονας του πλανήτη.

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.