Διατηρούν τον έλεγχο της Ζαουίγια οι αντικαθεστωτικοί

Συνεχίζονται οι μάχες για τις πόλεις στη Λιβύη, με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης να έχουν απωθήσει το στρατό του Καντάφι και να διατηρούν τον έλεγχο του κέντρου της πόλης Ζαουίγια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν.

 

Νωρίτερα, οι λίβυοι αντικαθεστωτικοί υποχώρησαν από το Μπεν Ζάουαντ, εκατό χιλιόμετρα από την Σύρτη, μετά τις σφοδρές συγκρούσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον τριάντα.

 

Σύμφωνα με δηλώσεις τους, οι αντικαθεστωτικοί κατέρριψαν ένα ελικόπτερο.

 

Στο μεταξύ, οι δυνάμεις του λίβυου ηγέτη εξαπέλυσαν επίθεση με βαρέα όπλα εναντίον της πόλης Μισράτα, 150 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, δήλωσε κάτοικος της πόλης και πρόσθεσε πως οι κυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να καταλάβουν το κέντρο της πόλης.

 

Βρετανοί αιχμάλωτοι στη Λιβύη

 

Μέλη των ειδικών βρετανικών ειδικών δυνάμεων βρίσκονται αιχμάλωτα στην ανατολική Λιβύη από τους αντικαθεστωτικούς. 

 

Όπως ανακοίνωσσε πηγή προσκείμενη στην αντιπολίτευση, ο στρατός των αντικαθεστωτικών αιχμαλώτισε μέλη των ειδικών βρετανικών δυνάμεων, καθώς δεν μπορούσε να γνωρίζει αν ήταν φίλοι ή εχθροί, νώ προσέθεσε ότι οι αιχμάλωτοι είναι ασφαλείς.

 

Νωρίτερα σήμερα οι Sunday Times είχαν αποκαλυψει πως λίβυοι αντικαθεστωτικοί αιχμαλώτισαν μέλη ομάδας Βρετανών των ειδικών δυνάμεων μετά την αποτυχία διπλωματικής αποστολής με στόχο την επαφή με τους ηγέτες των αντικαθεστωτικών.

 

Αναφορικά με το θέμα, ο βρετανός υπουργός Άμυνας Λίαμ Φοξ δήλωσε νωρίτερα πως μια ολιγομελής ομάδα βρετανών διπλωματών βρίσκεται στην πόλη, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο οι αντικαθεστωτικοί έχουν συλλάβει μονάδα ειδικών δυνάμεων της Βρετανίας.

 

Επαρκή αποθέματα τροφίμων διαθέτουν οι αντικαθεστωτικοί


Νωρίτερα, μέλος του "Εθνικού Συμβουλίου" της αντιπολίτευσης, το οποίο διαχειρίζεται τα οικονομικά θέματα ανακοίνωσε πως τα αποθέματα τροφίμων που διαθέτουν οι αντικαθεστωτικοί στην ανατολική Λιβύη επαρκούν για τρεις ως τέσσερις μήνες, ενώ όπως ο ίδιος τόνισε, το "Εθνικό Συμβούλιο" θα ανταποκριθεί σε όλα τα συμβόλαια προμήθειας πετρελαίου από την πετρελαιοπαραγωγική περιοχή.

 

Διαβάστε επίσης: "Βοήθεια" από τα Ηνωμένα Έθνη ζητά ο Καντάφι

                            Σχηματίστηκε αυτοκινητοπομπή "Λαϊκού στρατού" προς τη Σίρτη.

 

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 06 Μαρτίου 2011, 16:09


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

MAZDA: Mπαίνει δυνατά στα ηλεκτρικά auto

MAZDA: Mπαίνει δυνατά στα ηλεκτρικά auto

Στοχεύει στη δημιουργία ενός κινητήρα, ο οποίος να αποδίδει 150-200 άλογα

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.