Αθλητικά

Κρόιφ κατά της «Qatar Foundation»

Την αντίθεσή του στην συμφωνία της Μπαρτσελόνα με την εταιρεία «Qatar Foundation» για την χορηγία και τη διαφήμισή της στο μπροστινό μέρος της φανέλας των «μπλαουγκράνα» εξέφρασε ο Γιόχαν Κρόιφ.

 

Με άρθρο του στην εβδομαδιαία στήλη που διατηρεί στο περιοδικό «El Periodico de Catalunya», ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των Καταλανών εξέφρασε την πίστη ότι η συμφωνία ήταν περιττή, συμπληρώνοντας πως η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι ενάντια στην ιστορία του συλλόγου.

 

«Είμαστε ένας μοναδικός σύλλογος στον κόσμο. Κανείς άλλος δεν κράτησε άθικτη τη φανέλα του σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας του, παραμένοντας το ίδιο ανταγωνιστική», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Κρόιφ και πρόσθεσε: «Πουλήσαμε αυτή τη μοναδικότητα για το 6 τοις εκατό του μπάτζετ μας. Καταλαβαίνω ότι στην παρούσα φάση χάνουμε περισσότερα από όσα κερδίζουμε. Ωστόσο, πουλώντας τη φανέλα μου φαίνεται ότι δεν είμαστε πλέον δημιουργικοί και ότι γίναμε… κοινοί».


«Αν τα πράγματα είναι τόσο χάλια, τότε θα έπρεπε να κόψουμε την συμφωνία που είχαμε με τη Unicef και όλες τις αξίες που πρεσβεύει, καθώς την πληρώνουμε για να φέρουμε το logo της στις φανέλες μας», κατέληξε ο παλαίμαχος άσος της Μπαρτσελόνα.

 

Πηγή "Sportday"


επιστροφή στην αρχή