Νομοσχέδιο για "Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων αγροτικών προϊόντων"

«Φρένο» στα φαινόμενα αυξημένης παραβατικότητας, που ταλανίζουν το χώρο των αγροτικών εμπορικών συναλλαγών, επιχειρεί να βάλει το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με το οποίο ιδρύεται Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων αγροτικών προϊόντων, εφοδίων και εισροών.

 

Το νομοθέτημα, το οποίο εισήχθη προς επεξεργασία στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, εισηγήθηκε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη, η οποία και αναφέρθηκε στις προβλέψεις του - μεταξύ άλλων - για την ίδρυση και λειτουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων και τη θέσπιση της υποχρεωτικής εγγραφής στο Μητρώο όλων των φυσικών και νομικών προσώπων, που δραστηριοποιούνται στην επικράτεια ως έμποροι αγροτικών προϊόντων.

 

«Οι ρυθμίσεις αυτές καλύπτουν ένα συγκεκριμένο κενό που υπάρχει στο χώρο», τόνισε η κα Αποστολάκη, υπογραμμίζοντας συγχρόνως πως οι αγρότες ήταν απροστάτευτοι έναντι «σε οποιονδήποτε τυχάρπαστο διέθετε ένα μπλοκ επιταγών και επιχειρούσε να εκμεταλλευτεί την ανάγκη των παραγωγών να διαθέσουν τα προϊόντα τους».

 

Εξήγησε επιπροσθέτως πως η θεσμική αυτή παρέμβαση υπήρξε προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης, αλλά και αίτημα των αγροτικών οργανώσεων για την προστασία τους στις οικονομικές τους συναλλαγές.

 

Όπως σημείωσε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, το σχέδιο νόμου οριοθετεί συγκεκριμένες υποχρεώσεις, εξισορροπώντας ανάμεσα στην επαγγελματική ελευθερία και την ανάγκη θωράκισης του αγροτικού εισοδήματος.

 

Η ΝΔ, δια του εισηγητή της Γ. Κασαπίδη, επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί επί της αρχής του νομοσχεδίου μετά την ακρόαση των φορέων, η οποία θα γίνει αύριο στις 4 το απόγευμα από την Επιτροπή.

 

Το ίδιο ανέφεραν και οι Αλ. Χρυσανθακόπουλος (ΛΑΟΣ) και Λίτσα Αμμανατίδου (ΣΥΡΙΖΑ).

 

Ο Ν. Μωραϊτης (ΚΚΕ) δήλωσε ότι το κόμμα του καταψηφίζει και επεσήμανε ότι το νομοθέτημα δεν λύνει βασικά ζητήματα που απασχολούν την φτωχομεσαία αγροτιά.


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.