"Προτεραιότητά μας η στήριξη της απασχόλησης"

Η αποτελεσματική στήριξη της απασχόλησης, η αντιμετώπιση της ανεργίας, ή ένταξη στην αγορά εργασίας και η προστασία των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, αποτελούν πρώτη προτεραιότητα της πολιτικής μας, επεσήμανε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λούκα Κατσέλη κηρύσσοντας σήμερα την έναρξη των εργασιών του ευρωπαϊκού συνεδρίου "Κοινωνική Οικονομία, Απασχόληση και Κοινωνική Ένταξη".

 

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου "Προπαρασκευαστικές ενέργειες και δράσεις δημοσιότητας για τη σύσταση του δευτεροβάθμιου οργάνου των Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε)" το οποίο συγχρηματοδοτείται από το υπουργείο Εργασίας και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

 

"Για την υλοποίηση των στόχων αυτών" ανέφερε η κ. Κατσέλη, " χρησιμοποιούνται τρεις βασικοί άξονες: Τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για την αντιμετώπιση της ανεργίας, μία καινοτόμος δράση για την προώθηση της Κοινωνικής Εργασίας και τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα για στοχευμένες παρεμβάσεις σε περιφερειακό επίπεδο".

 

Αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας επεσήμανε, ότι η χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση έχει μεταβληθεί σε κρίση στην αγορά εργασίας και τα πρώτα θύματα είναι οι κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, οι οποίες αντιμετωπίζουν πολυδιάστατα προβλήματα.

 

"Οι ομάδες αυτές" είπε η Υπουργός Εργασίας, "έχουν σήμερα ιδιαίτερες δυσκολίες στην πρόσβαση σε προϊόντα και επιχειρήσεις καθώς η κρίση έχει προκαλέσει μειωμένη προσφορά και αυξημένη ζήτηση ένα πραγματικό χάσμα ανάμεσα στις ανάγκες και την προσφορά υπηρεσιών" και τόνισε ότι στο χάσμα αυτό έρχεται να απαντήσει το νομοσχέδιο για την Κοινωνική Οικονομία που πρόκειται να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

 

"Ζούμε μια ιδιαίτερη στιγμή όπου οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες απαιτούν την κοινωνική σύμπραξη και την αλληλεγγύη" τόνισε η κ. Κατσέλη προσθέτοντας ότι χωρίς την προστασία της απασχόλησης δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη.

 

Οι κοινωνικές επιχειρήσεις οι οποίες θεωρούνται απόγονοι των "Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης" θα συνδυάζουν, σύμφωνα με την Υπουργό, την εμπορική ιδιότητα, τον συλλογικό κοινωνικό σκοπό και την συνεταιριστική δομή. "Με το νομοσχέδιο για την Κοινωνική Οικονομία", είπε η Κατσέλη, "θεσμοθετούμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση, η οποία προάγει κάποιο κοινωνικό σκοπό και προωθεί την ένταξη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων ".

 

Παράλληλα, δημιουργείται το "Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας" το οποίο θα διαθέτει στις κοινωνικές επιχειρήσεις, επιχορηγήσεις, μικροπιστώσεις και μικροδάνεια, παραχωρούνται ειδικά ασφαλιστικά και φορολογικά κίνητρα, ενώ δεν πρόκειται να απωλέσουν ειδικά επιδόματα που ενδεχομένως λαμβάνουν, όσοι μετέχουν στις επιχειρήσεις αυτές.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Κόβει 2.700 θέσεις εργασίας η Siemens

Κόβει 2.700 θέσεις εργασίας η Siemens

Ο γερμανικός βιομηχανικός όμιλος Siemens ανακοίνωσε χθες Τρίτη την κατάργηση 2.700 θέσεων εργασίας σε διεθνές...

Media

Ναυτεμπορική: Τον Σεπτέμβριο θα αποφασισθεί η υπαγωγή της σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης

Ναυτεμπορική: Τον Σεπτέμβριο θα αποφασισθεί η υπαγωγή της…

Aίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης εν λειτουργία της «Ναυτεμπορικής Α.Ε.» (εφημερίδα, σάιτ, τυπογραφείο)...

Secret Money

Παραμένει άφαντη

Παραμένει άφαντη

H υπογραφή της σύμβασης για το ένα κομμάτι της Aφάντου με τον όμιλο του ομογενούς...

Τεχνολογία

Airbus: Τα άλμπατρος εμπνέουν τη νέα γενιά φτερών αεροσκαφών

Airbus: Τα άλμπατρος εμπνέουν τη νέα γενιά φτερών…

Αντιγράφοντας την φύση, οι μηχανικοί της Airbus προχώρησαν σε δοκιμές πτήσης ενός μοντέλου αεροπλάνου που...

Περιβάλλον

Εισαγγελέας για το έντομο που αποδεκάτισε το Σέιχ Σου

Εισαγγελέας για το έντομο που αποδεκάτισε το Σέιχ…

Παρέμβαση εισαγγελέα υπάρχει πλέον στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.