Συνεργασία Ελλάδας-Κίνας σε όλους τους τομείς

Για αμοιβαία επωφελή συνεργασία σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα δεσμεύτηκε ο πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα, κ. Λίο Λιντσουάν, ο οποίος επισκέφθηκε τον υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για τη συμβολή της Ελλάδας στον επαναπατρισμό Κινέζων εργαζομένων από τη Λιβύη, λίγες μέρες μετά τις ευχαριστίες που απέστειλε ο πρωθυπουργός της Κίνας Γουέν Τζιαμπάο στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για για το ίδιο θέμα.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Λίο εξέφρασε την βαθιά ευγνωμοσύνη της κυβέρνησής του και του κινεζικού λαού για την άμεση κινητοποίηση των ελληνικών αρχών, χάρη στην οποία ναυλώθηκαν πλοία και αεροπλάνα για τον επαναπατρισμό 13.185 Κινέζων με βάση την Κρήτη.

 

Αυτές οι αποφάσεις, είπε, καταδεικνύουν τη σταθερή βάση της Συνολικής, Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και πρόσθεσε ότι η Κίνα αποδίδει μεγάλη σημασία στη στρατηγική σχέση της με την Ελλάδα και δεσμεύεται να αναπτύξει μαζί της αμοιβαία επωφελή συνεργασία σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα.

 

Ο Κινέζος διπλωμάτης αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην άμεση ανταπόκριση του επείγοντος αιτήματος της κυβέρνησής του την 21η Φεβρουαρίου, από τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα, οι οποίοι επέτρεψαν την είσοδο των κινέζων πολιτών στην Ελλάδα, απ΄ όπου επαναπατρίστηκαν χωρίς τις διατυπώσεις της βίζας.

 

Εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του στα υπουργεία Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Θαλασσίων Υποθέσεων, καθώς και στις τοπικές αρχές της Κρήτης, το Λιμενικό, την πολιτική αεροπορία, τους πλοιοκτήτες που βοήθησαν.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Υγεία & Διατροφή

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται προκειμένου να θωρακιστούν οι...

Περιβάλλον

Ολλανδική συνδρομή στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

Ολλανδική συνδρομή στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στην Ολλανδία ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης στο πλαίσιο της...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.