Deal News Online

undefined

Περιοδεία Αντώνη Σαμαρά στη δυτική Θεσσαλονίκη

Η ανεπάρκεια και η αφροντισιά της κυβέρνησης είναι η φωτογραφία που βλέπει κανείς σε ολόκληρη τη χώρα, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Δυτική Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε τους Δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Ελευθερίου-Κορδελιού-Ευόσμου. Συναντήθηκε με τους δημάρχους Λάζαρο Κυρίζογλου και Στάθη Λαφαζανίδη και ενημερώθηκε για τα προβλήματα της περιοχής και περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους.

 

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη φάση όπου το οικονομικό πρόβλημα έχει γίνει βαθύτατα κοινωνικό και υποχρέωση του κάθε πολιτικού κόμματος είναι να σταθεί δίπλα στον απλό πολίτη. Χρειάζεται η στήριξη των ανέργων, των συνταξιούχων, των χαμηλόμισθών και των κοινωνικών στρωμάτων που θίγονται περισσότερο από την κρίση και υπογράμμισε πως «αυτή την ευαισθησία δεν θα την αφήσουμε ούτε στην Αριστερά να την μονοπωλήσει, ούτε στο ΠΑΣΟΚ ότι δήθεν γνωρίζει τη λύση του "

 

«Περάσαμε το τελευταίο τρίμηνο μια ύφεση της τάξης του 6,6% που δεν είχαμε γευτεί σε αυτή τη χώρα, από τον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο και μετά», είπε ο κ. Σαμαράς.

 

Όταν δεν υπάρχει εισόδημα, άρα δεν υπάρχει κατανάλωση και δεν υπάρχει κρατική δαπάνη -που σημαίνει ότι δεν γίνονται επενδύσεις- τότε «δεν κουνιέται φύλλο» στην αγορά. Τα μαγαζιά κλείνουν, η αγορά έχει «στεγνώσει» και η κυβέρνηση δεν φαίνεται να θέλει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. «Δεν είδα κανέναν από την κυβέρνηση να πάει στα κλειστά μαγαζιά, να κάνει βόλτα στους ρημαγμένους δρόμους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:

 

«Ζούμε μια πολύ δύσκολη εποχή με μια κυβέρνηση που δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν βλέπει -ούτε μπορώ να πιστέψω ότι δεν καταλαβαίνει- αυτό που καταλαβαίνουν όλοι οι Ελληνες, αλλά είναι μια κυβέρνηση η οποία έχει μία και μόνο αποκλειστική ρότα, την πορεία που της έχει βάλει το Μνημόνιο. Και δεν έχει κοιτάξει καθόλου αυτές τις δυνατότητες που θα υπήρχαν ακόμα και μέσα από το Μνημόνιο εάν το είχε διαπραγματευθεί. Δεν είναι δυνατόν να περάσεις το πρόβλημα της οικονομικής ευρωστίας σου, μέσα από τη θανάτωση χιλιάδων πλέον καινούριων ανέργων καθημερινά και ιδιαίτερα όταν αυτό αντανακλά, κυρίως το πρόβλημα στα νέα τα παιδιά. Δημιουργείται μια ψυχολογία αρρωστημένη και τραυματίζεται η κοινωνική συνοχή του τόπου. Και δεν βγαίνει ένας Χριστιανός να δώσει κάποιο μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδα ότι θα δώσουμε τη μάχη προκειμένου να μπορέσουμε ορισμένες από τις μειώσεις να μην τις κάνουμε τώρα, ορισμένες από τις επενδύσεις να προσπαθήσουμε να τις κάνουμε πιο γρήγορα για να πέσει λίγο χρήμα στην αγορά», υπογράμμισε.

 

«Δεν πουλάμε ελπίδα με τη νοοτροπία του λαϊκισμού, ζούμε στην εποχή του συγκεκριμένου κι έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις. Το δικό μας το πρόγραμμα δεν έρχεται να μοιράσει δάφνες και ωσανά και την απόλυτη επιτυχία, αλλά είναι πολύ συγκεκριμένο, θα το επικαιροποιήσουμε και βασιζόμενο σε αυτό που μπορούμε να κάνουμε δίνει μια άλλη πορεία εξόδου από την κρίση», επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Από την πλευρά τους, οι δύο δήμαρχοι αναφέρθηκαν στα οικονομικά προβλήματα των Δήμων, χαρακτήρισαν «ριγμένη» τη Δυτική Θεσσαλονίκη σε σχέση με το κέντρο της πόλης και τις ανατολικές περιοχές, κάλεσαν την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις δυσλειτουργίες του «Καλλικράτη» και να συνοδέψει με πόρους την παραχώρηση αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μίλησαν ακόμα για την υψηλή ανεργία και το μαζικό κλείσιμο καταστημάτων, λόγω της οικονομικής κρίσης.

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «γελοιοποιεί» τον Καλλικράτη στα μάτια των Ελλήνων, ακόμα και προετοιμάζοντας εκλογικούς νόμους κομματικού χαρακτήρα, αναφέροντας για παράδειγμα τις εκλογές στην ΚΕΔΚΕ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση μείωσε τους πόρους για τους Δήμους και τα έργα είναι μηδενικά.

 

«Επιμένουν, στην κυβέρνηση, ότι έχουν κάνει επανάσταση. Προς τα κάτω έγινε η επανάσταση, εις βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έγινε η επανάσταση τους», είπε και προόσθεσε: πίσω από αυτή τη διαδικασία μη νομίζετε ότι δεν κρύβονται και περίεργες σκέψεις και εξήγησε πως η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι της αποτυχίας στον κάθε δήμαρχο και τους φέρνει απέναντι στους δημότες, ενώ παράλληλα με κομματικά κριτήρια θα βοηθήσει τους δημάρχους, που εκλέχθηκαν με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, να μην έρθουν αντιμέτωποι με τους δημότες.

 

Στη διαμαρτυρία των δημάρχων ότι η Δυτική Θεσσαλονίκη είναι ριγμένη ο πρόεδρος της Ν.Δ. παρατήρησε ότι ο ίδιος ξεκίνησε την περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη από τις δυτικές συνοικίες.

 

Το μεσημέρι ο κ. Σαμαράς θα γευματίσει με πρώην βουλευτές της Ν.Δ. από νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης.

 

Διαβάστε επίσης: "Ανανέωση με συμμετοχή γυναικών στη ΝΔ"


Media

Διαδικτυακά θα διεξαχθεί η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου

Διαδικτυακά θα διεξαχθεί η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου…

Το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας επιβεβαίωσε ότι η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου τον Φεβρουάριο θα διεξαχθεί,...

Αθλητικά

Συνάντηση Αυγενάκη με FIFA, UEFA στις 25 Ιανουαρίου

Συνάντηση Αυγενάκη με FIFA, UEFA στις 25 Ιανουαρίου

Σε μία εβδομάδα, δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα (25/1), θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Λευτέρη Αυγενάκη...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.