Αναμορφώνεται το σύστημα ανάθεσης συμβάσεων Δημοσίων Έργων Προτεινόμενο

Σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του συστήματος ανάθεσης και εκτέλεσης συμβάσεων Μελετών και Δημοσίων Έργων, έχει καταρτίσει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπως αναφέρει ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, σε απάντηση ερώτησης της βουλευτού της ΝΔ, Έλενας Ράπτη, για τη στήριξη των κατασκευαστικών εταιρειών της Θεσσαλονίκης.

 

Στόχος του σχεδίου νόμου, όπως σημειώνει ο υφυπουργός, είναι "η αντιμετώπιση των προβλημάτων και των αρρυθμιών που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν".

 

Με το νομοσχέδιο, αναφέρει επίσης ο κ. Μαγκριώτης, επιδιώκεται η διαμόρφωση ενός νομοθετικού πλαισίου για το σχεδιασμό και την εκτέλεση στη χώρα μας ποιοτικών υποδομών, που περαιώνονται στον προκαθορισμένο χρόνο και εντός του προϋπολογισθέντος κόστους και, το κυριότερο, υποδομών που ανατίθενται και εκτελούνται υπό καθεστώς πλήρους διαφάνειας, ελεύθερου και ανόθευτου ανταγωνισμού, γεγονός που θα βοηθήσει τον κλάδο των κατασκευαστών.

 

Όπως ενημερώνει την κ. Ράπτη, ο υφυπουργός Υποδομών, το σχέδιο νόμου βρίσκεται σε ανοιχτή διαβούλευση, σε συνεχή συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς και δεν έχει λάβει την οριστική του μορφή.

 

Ειδικά για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης το υπουργείο προωθεί την κατασκευή σημαντικών έργων που θα αλλάξουν την αναπτυξιακή δυναμική της πόλης και παράλληλα θα δημιουργήσουν κινητικότητα στις επιχειρήσεις του κατασκευαστικού κλάδου και γενικότερα στην τοπική οικονομία, σημειώνει ο κ. Μαγκριώτης.


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.