Σταδιακή μείωση 50% της έκτακτης εισφοράς το 2015

Σε σταδιακή μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, προχωρά η κυβέρνηση. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η μείωση της εισφοράς θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2015 και θα είναι της τάξης του 30%, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα μειωθεί κατά 20% επιπλέον. Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι η σταδιακή κατάργηση του μέτρου έως το τέλος του 2016.

 

Το σενάριο αυτό εξετάστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη και του αναπληρωτή υπουργού, Χρήστου Σταϊκούρα.

 

Η εισφορά επιβάλλεται σε εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ με συντελεστές από 1% έως 4% και σε περίπτωση που μειωθεί, οι φορολογούμενοι θα δουν τις μηνιαίες αποδοχές τους να αυξάνονται από τον Ιανουάριο καθώς ο φόρος που τους αναλογεί παρακρατείται από τον μισθό τους.

 

Υπενθυμίζεται ότι στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο 2015-2018 που έχει υπερψηφιστεί από τη Βουλή το οικονομικό επιτελείο δεν συμπεριέλαβε έσοδα από έκτακτη εισφορά.

 

Το ζήτημα αναμένεται να βρεθεί στην κορυφή της ατζέντας των διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής της τρόικας στα τέλη Σεπτεμβρίου που θα ξεκινήσει ο νέος γύρος αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος στην Αθήνα.

 

Οι αλλαγές που θα αποφασιστούν θα ενσωματωθούν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015 το οποίο θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου.


protoselida

Media

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο ελληνικός στρατός λαμβάνει μέτρα εναντίον της Τουρκίας

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο ελληνικός στρατός λαμβάνει μέτρα εναντίον…

Ιαχές πολέμου από την Ελλάδα βλέπει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «YeniSafak». Σε δημοσίευμά της με...

Αθλητικά

Ρωσία: Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο λόγω αποκλεισμού

Ρωσία: Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο λόγω αποκλεισμού

Η αλλοίωση αποτελεσμάτων εργαστηριακών εξετάσεων στη Μόσχα οδήγησε στην απόφαση της Παγκόσμιας Υπηρεσίας κατά του...

Τεχνολογία

Αποστολή ρομπότ με ενσυναίσθηση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Αποστολή ρομπότ με ενσυναίσθηση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ένα «έξυπνο» ρομπότ, εξοπλισμένο με αισθητήρες που αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα στη φωνή, εκτοξεύτηκε με προορισμό...

Περιβάλλον

Ευρωκοινοβούλιο: Συζήτηση Ελλήνων για νέα ΚΑΠ – «Green Deal»

Ευρωκοινοβούλιο: Συζήτηση Ελλήνων για νέα ΚΑΠ – «Green…

Μετά από πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κόκκαλη, πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζήτηση σχετικά...

Τουρισμός

Συνάντηση Θεοχάρη – ΣΕΤΚΕ: Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στο επίκεντρο

Συνάντηση Θεοχάρη – ΣΕΤΚΕ: Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στο…

Η διοίκηση της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.) συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.