Κυβέρνηση: Προσδοκά «πρόγευση λύσης» από την Σύνοδο

Στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, την Παρασκευή, θα έχουμε μια "πρόγευση" της λύσης, εκτιμούν κυβερνητικοί κύκλοι, προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει συνολικά την πρότασή της για μείωση των επιτοκίων, επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους και επαναγορά ομολόγων.

 

Σε ό,τι αφορά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι αυτή δεν συμβαδίζει με όσα θέλει η Ελλάδα και ανέφεραν χαρακτηριστικά, ότι στην απόφαση δεν υπάρχει αναφορά ούτε καν στην επιμήκυνση.

 

Επιπροσθέτως, οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ότι "καλές είναι οι δηλώσεις, αλλά εκείνο που μετρά είναι οι πράξεις".

 

Σχετικά με τον οίκο αξιολόγησης Moody's οι κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι εξετάζεται το ζήτημα της κίνησης νομικής διαδικασίας εναντίον του, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν είναι κατ' ανάγκην και μόνο το Δημόσιο εκείνο που κινεί ανάλογες διαδικασίες.

 

Ερωτηθέντες για την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιντνερ, οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν πως όπως την περασμένη φορά βοήθησαν οι ΗΠΑ, υπάρχει ακόμα μια προσπάθεια και εκτιμούσαν πως η παρέμβαση Γκάιντνερ θα "σπρώξει" το Βερολίνο στην κατεύθυνση της συνολικής λύσης.

 

Οι κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν επίσης ότι "μιλάμε με Αμερικανούς ομολόγους μας κατά καιρούς, αλλά η παρέμβαση αυτή δεν ήταν προϊόν συνεννόησης" και πρόσθεσαν ότι "οι Αμερικανοί μιλούν αυτόνομα, ενδιαφέρονται πάρα πολύ για τη σταθερότητα του ευρωπαϊκού συστήματος, καθώς εξάλλου έχουν δει τι σημαίνει κατάρρευση τράπεζας".


protoselida

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ…

Έναν ακόμη αγώνα που επιβεβαιώνει την καλή αγωνιστική της κατάσταση πραγματοποίησε σήμερα (18/8) η Κατερίνα...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.