Φ. Κουβέλης: «Γενναίο εθνικό όχι» σε επιβαρυντικές αποφάσεις ΕΕ

Ο Πρόεδρος της "Δημοκρατικής Αριστεράς" Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι πρέπει η Ελλάδα να πει ένα γενναίο πολιτικό και όχι εθνικό «όχι» στους Ευρωπαίους, σε περίπτωση που οι αποφάσεις επιδεινώνουν τη θέση της χώρας.

 

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real, o κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει επανεξέταση του συνολικού ύψους του χρέους.

 

Τάχθηκε υπέρ της αποπληρωμής του χρέους, αφού, όμως, ρυθμιστούν -όπως είπε- κάποιες πτυχές, που θα ευνοήσουν την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της χώρας.

 

Εκτίμησε ότι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου, που θα αποφασιστεί στη Σύνοδο Κορυφής, θα είναι μικρότερη από αυτή που προσδοκούμε.

 

Παράλληλα, τόνισε ότι η κρίση χρέους είναι πρόβλημα ευρωπαϊκό και όχι μόνο ελληνικό.

 

Δήλωσε ότι ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή, θα δημιουργούσε συνθήκες απομόνωσης και θα προκαλούσε πολλαπλά προβλήματα στην πραγματική οικονομία.

 

Μετά και τη συνάντηση που είχε χθες με τον πρωθυπουργό, ο Πρόεδρος της "Δημοκρατικής Αριστεράς" εκτίμησε ότι οι εκλογές δεν βρίσκονται στην ατζέντα της κυβέρνησης, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αν οι αποφάσεις της Συνόδου κορυφής είναι δυσμενείς για την Ελλάδα.

 

Σε ό,τι αφορά τους μετανάστες στο Μέγαρο Υπατία, ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι η κυβέρνηση οφείλει να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την εξεύρεση λύσης.

 

Ξεκαθάρισε ότι νομικά δεν γίνεται να υπάρξει γενικευμένη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών της Υπατίας και πως θα πρέπει να εξεταστούν, κατά περίπτωση, τα αιτήματα των απεργών πείνας.

 

Τόνισε, παράλληλα, ότι όποιοι επιχειρούν να υποκαταστήσουν την απουσιάζουσα μεταναστευτική πολιτική κάνουν λάθος και πως η αδιαλλαξία δεν ωφελεί κανέναν, ενώ υπογράμμισε ότι η άρνηση των απεργών στις προτάσεις της κυβέρνησης οδηγεί σε αδιέξοδο.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

Global Editors Network Summit στο Ίδρυμα Νιάρχος

Global Editors Network Summit στο Ίδρυμα Νιάρχος

Σε ειδική τελετή ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Μπρούλιας, υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο τους διοργανωτές,...

Secret Money

ΠΩΛHTHPIO ΣTO KAMENO

ΠΩΛHTHPIO ΣTO KAMENO

Στο κτίριο επί της Aμαλίας στον αριθμό 40 που κάποτε στεγαζόταν το ΣΔOE βάζει πωλητήριο...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.