Φ. Κουβέλης: «Γενναίο εθνικό όχι» σε επιβαρυντικές αποφάσεις ΕΕ

Ο Πρόεδρος της "Δημοκρατικής Αριστεράς" Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι πρέπει η Ελλάδα να πει ένα γενναίο πολιτικό και όχι εθνικό «όχι» στους Ευρωπαίους, σε περίπτωση που οι αποφάσεις επιδεινώνουν τη θέση της χώρας.

 

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real, o κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει επανεξέταση του συνολικού ύψους του χρέους.

 

Τάχθηκε υπέρ της αποπληρωμής του χρέους, αφού, όμως, ρυθμιστούν -όπως είπε- κάποιες πτυχές, που θα ευνοήσουν την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της χώρας.

 

Εκτίμησε ότι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου, που θα αποφασιστεί στη Σύνοδο Κορυφής, θα είναι μικρότερη από αυτή που προσδοκούμε.

 

Παράλληλα, τόνισε ότι η κρίση χρέους είναι πρόβλημα ευρωπαϊκό και όχι μόνο ελληνικό.

 

Δήλωσε ότι ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή, θα δημιουργούσε συνθήκες απομόνωσης και θα προκαλούσε πολλαπλά προβλήματα στην πραγματική οικονομία.

 

Μετά και τη συνάντηση που είχε χθες με τον πρωθυπουργό, ο Πρόεδρος της "Δημοκρατικής Αριστεράς" εκτίμησε ότι οι εκλογές δεν βρίσκονται στην ατζέντα της κυβέρνησης, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αν οι αποφάσεις της Συνόδου κορυφής είναι δυσμενείς για την Ελλάδα.

 

Σε ό,τι αφορά τους μετανάστες στο Μέγαρο Υπατία, ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι η κυβέρνηση οφείλει να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την εξεύρεση λύσης.

 

Ξεκαθάρισε ότι νομικά δεν γίνεται να υπάρξει γενικευμένη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών της Υπατίας και πως θα πρέπει να εξεταστούν, κατά περίπτωση, τα αιτήματα των απεργών πείνας.

 

Τόνισε, παράλληλα, ότι όποιοι επιχειρούν να υποκαταστήσουν την απουσιάζουσα μεταναστευτική πολιτική κάνουν λάθος και πως η αδιαλλαξία δεν ωφελεί κανέναν, ενώ υπογράμμισε ότι η άρνηση των απεργών στις προτάσεις της κυβέρνησης οδηγεί σε αδιέξοδο.


protoselida

World Business

Μερίδιο στην Tesla θέλουν γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Μερίδιο στην Tesla θέλουν γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ορισμένες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες φαίνεται να ενδιαφέρονται για μερίδιο στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla,...

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Έφτασε στην Κίνα η αποστολή της Εθνικής Ανδρών

Έφτασε στην Κίνα η αποστολή της Εθνικής Ανδρών

Στην Κίνα βρίσκεται η Εθνική μας ομάδα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο...

Περιβάλλον

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

SOS συνεχίζει να εκπέμπει το τροπικό δάσος του·Αμαζονίου, ο σημαντικότερος πνεύμονας του πλανήτη.

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.