Υποχώρηση ευρώ φέρνει το "κακό κλίμα" στην Ευρωζώνη

Υποχωρεί σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το απόγευμα το ευρώ, διαπραγματευόταν στα 1,3810 δολάρια από το επίπεδο των 1,3909 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στο 1,3817 δολάρια.

 

Πιέσεις προκάλεσε στο ευρώ η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας από τον οίκο αξιολόγησης Moodys. Όμως και τα μηνύματα για την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε είναι αντικρουόμενα καθώς ο Γερμανικός άξονας δεν φαίνεται διατεθειμένος να προχωρήσει άμεσα με νέα μέτρα στην αντιμετώπιση της κρίσης του Χρέους στην Ευρώπη. Η αναβλητικότητα αυτή επηρεάζει και την υπόθεση του ελληνικού Χρέους όπου προς το παρών συναίνεση επιτυγχάνεται μόνο στον αίτημα της επιμήκυνσης των δανείων που έχει χορηγήσει η Ε.Ε στο πλαίσιο του Μνημονίου.

 

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ, το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 101 εκατ. ευρώ. Εξαυτών τα 28 εκατ. εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς, ενώ τα υπόλοιπα 73 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 10ετές ομόλογο 18,05,11 με 42 εκατ. ευρώ και στο 3μηνο έντοκο γραμμάτιο λήξεως 20,05,11 με 28 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο στο κλείσιμο της αγοράς περιορίστηκε ελαφρώς στο 9,40% από 9,57% χθες με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 12,63% από 12,85% χθες έναντι 3,23% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

 

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,94% από 1,95% στη διάρκεια των 9 μηνών διατηρήθηκε στο 1,73%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 1,49% στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,17% από 1,18% και ο μήνας υποχώρησε στο 0,89% από 0,902% χθες.

 

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011, 15:03


protoselida

World Business

Google, Amazon, Facebook: Φορολογούνται με 3% στην Ισπανία

Google, Amazon, Facebook: Φορολογούνται με 3% στην Ισπανία

Νομοσχέδιο κατέθεσε στο Κουνοβούλιο η ισπανική κυβέρνηση που προτείνει τη φορολόγηση των εσόδων από τους...

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Τουρισμός

Η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου στην έκθεση SIAL 2020

Η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου στην έκθεση SIAL 2020

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στα πλαίσια πολιτικής της ανάδειξης και προώθησης των τοπικών πιστοποιημένων προϊόντων,...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.