Υποχώρηση ευρώ φέρνει το "κακό κλίμα" στην Ευρωζώνη

Υποχωρεί σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το απόγευμα το ευρώ, διαπραγματευόταν στα 1,3810 δολάρια από το επίπεδο των 1,3909 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στο 1,3817 δολάρια.

 

Πιέσεις προκάλεσε στο ευρώ η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας από τον οίκο αξιολόγησης Moodys. Όμως και τα μηνύματα για την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε είναι αντικρουόμενα καθώς ο Γερμανικός άξονας δεν φαίνεται διατεθειμένος να προχωρήσει άμεσα με νέα μέτρα στην αντιμετώπιση της κρίσης του Χρέους στην Ευρώπη. Η αναβλητικότητα αυτή επηρεάζει και την υπόθεση του ελληνικού Χρέους όπου προς το παρών συναίνεση επιτυγχάνεται μόνο στον αίτημα της επιμήκυνσης των δανείων που έχει χορηγήσει η Ε.Ε στο πλαίσιο του Μνημονίου.

 

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ, το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 101 εκατ. ευρώ. Εξαυτών τα 28 εκατ. εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς, ενώ τα υπόλοιπα 73 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 10ετές ομόλογο 18,05,11 με 42 εκατ. ευρώ και στο 3μηνο έντοκο γραμμάτιο λήξεως 20,05,11 με 28 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο στο κλείσιμο της αγοράς περιορίστηκε ελαφρώς στο 9,40% από 9,57% χθες με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 12,63% από 12,85% χθες έναντι 3,23% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

 

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,94% από 1,95% στη διάρκεια των 9 μηνών διατηρήθηκε στο 1,73%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 1,49% στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,17% από 1,18% και ο μήνας υποχώρησε στο 0,89% από 0,902% χθες.

 

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011, 15:03


protoselida

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.