Αλαλούμ στις τράπεζες για τον ΕΝΦΙΑ

Ατέλειωτες ουρές από το ξημέρωμα

 

 

Πανικός στις τράπεζες και τα ταχυδρομικά καταστήματα, όπου οι πολίτες σπεύδουν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, τελευταία μέρα σήμερα, της προθεσμίας καταβολής της πρώτης δόσης. 

 

Οι ουρές σχηματίσθηκαν από νωρίς έξω από τις κλειστές πόρτες των τραπεζών και των ταχυδρομείων, προκειμένου οι υπόχρεοι να πάρουν καλή θέση προτεραιότητας, με την έναρξη του ωραρίου.

 

Μεγάλη ταλαιπωρία υπέστησαν και χθες όσοι βρέθηκαν στις τράπεζες για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, καθώς οι ουρές βρίσκονταν έξω από τα υποκαταστήματα, ενώ η αναμονή έφτανε ακόμη και τα διακόσια άτομα.

 

Προς διευκόλυνση των πολιτών, τα ΕΛΤΑ εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ενημερώνουν ότι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο αυτοματοποιημένο δίκτυο καταστημάτων μέχρι τις 14:30 και σε όσα καταστήματα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο μέχρι τις 20:30 το βράδυ.

 

Στο μεταξύ, χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου επισκέφτηκαν τις τελευταίες ημέρες το Taxisnet προκειμένου να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά τους και διαπίστωσαν ότι η ιστοσελίδα έχει προβλήματα στη λειτουργία της.

 

Για τον λόγο αυτό, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει ζητήσει από τους πολίτες να μην επισκέπτονται την σελίδα του Taxis σε ώρες αιχμής.

 

Η ανακοίνωση της ΓΓΔΕ:

 

«Λόγω της ταυτόχρονης λήξης των ημερομηνιών υποβολής του Φ.Π.Α., πληρωμής της 2ης δόσης της φορολογίας εισοδήματος και πληρωμής της 1ης δόσης του ΕΝΦΙΑ, παρατηρείται υψηλό φορτίο στις υποδομές του ΤΑΧΙS τις ώρες 9:00 – 15:00 και 17:00 – 20:00.

 

Με δεδομένο ότι όλοι οι διαθέσιμοι υπολογιστικοί πόροι έχουν ήδη διατεθεί για τις συγκεκριμένες ανάγκες, παρακαλούνται οι φορολογούμενοι να χρησιμοποιούν το ΤΑXIS για την εκτύπωση των εκκαθαριστικών φορολογίας εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ τις ώρες μη αιχμής και κατά προτίμηση μετά τις 22:00».

 

Σημειώνεται ότι λόγω εργασιών συντήρησης το σύστημα Taxisnet παρέμεινε κλειστό από τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής μέχρι τις 7 το πρωί της Δευτέρας.

 

Πρώτη Καταχώρηση: Τρίτη, 30. 09. 2014 - 07:18


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Υγεία & Διατροφή

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται προκειμένου να θωρακιστούν οι...

Περιβάλλον

Ολλανδική συνδρομή στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

Ολλανδική συνδρομή στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στην Ολλανδία ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης στο πλαίσιο της...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.