Deal News Online

undefined

Ακραίοι χαρακτηρισμοί Γεωργιάδη σε Ραγκούση

Με ακραίους χαρακτηρισμούς προσέβαλε δημοσίως ο Άδωνης Γεωργιάδης τον Γ. Ραγκούση αποκαλώντας τον «ξεφτιλισμένος υπουργός» επειδή πέτυχε συμβιβασμό με τους απεργούς πείνας μετανάστες της Υπατίας. Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ προανήγγειλε ότι οι συμβιβαστικές λύσεις δεν θα περάσουν από τη Βουλή διότι ο ίδιος μίλησε με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν (σ.σ. τον κ.Γεωργιάδη) ότι θα τις καταψηφίσουν. Και διαβεβαίωσε ότι λίαν συντόμως το ΛΑΟΣ θα προσφύγει δικαστικά εναντίον και των τεσσάρων υπουργών που πέτυχαν τον συμβιβασμό (Ραγκούση, Λοβέρδο, Παπουτσή, Νταλάρα).

 

Παρά την επιμονή της κυβέρνησης ότι αυτό που πέτυχε ήταν να αποτρέψει τριακόσιους θανάτους χωρίς να υποχωρήσει στα βασικά –δηλαδή χωρίς να κάνει μαζικές νομιμοποιήσεις ή να παραχωρήσει άδειες παραμονής.

 

Ο κ. Γεωργιάδης ξεσάλωσε σκεπτόμενος, προφανώς, ότι δεν μπορεί η Μαρί Λεπέν να τινάζει τη δημοσκοπική μπάνκα στη Γαλλία κι εδώ οι δικοί του (κι ο ίδιος) να εμφανίζονται ευαίσθητοι.

 

Το θέμα είναι τι ακριβώς αντιπρότεινε η εκ δεξιών της κυβέρνησης αντιπολίτευση για την 44ημερη απεργία πείνας των μεταναστών, δεδομένου ότι ήταν θέμα ωρών να σημειωθούν οι πρώτοι θάνατοι.

 

Η ΝΔ αντέδρασε επίσης σκληρά, αλλά τα δικά της στελέχη αποφεύγουν να σχολιάσουν την κίνηση του δικού τους, πρώην αρμοδίου υπουργού, Πρ. Παυλόπουλου να νομιμοποιήσει 18 μετανάστες όταν, στις αρχές του 2009, έκαναν (μικρότερης διάρκειας) απεργία πείνας.

 

Κι επειδή πολλοί θα απαντήσουν "περσινά ξινά σταφύλια", η Συγγρού θέτει θέμα άμεσης αλλαγής του νόμου Ραγκούση για την απόδοση ιθαγένειας στους μετανάστες, για τον οποίον η "γαλάζια" αντίδραση ήταν ιδιαίτερα σκληρή κατά την περσινή ψήφισή του από τη Βουλή. Η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζεται "δικαιωμένη" αφού είχε προβλέψει ότι αυτός ο νόμος θα άνοιγε ορέξεις στους λαθρομετανάστες οι οποίοι θα επιδίωκαν με κάθε τρόπο να φτάσουν στη χώρα μας. Και θεωρεί ότι με τις νέες "εκπτώσεις" του υπουργείου Εσωτερικών (μείωση του αριθμού ενσήμων και των χρόνων παραμονής) το νομικό πλαίσιο γίνεται ακόμη πιο ελκυστικό για τους "λαθραίους".


protoselida

World Business

Απεργίες σε Amazon και Instacart για ανεπαρκή μέτρα προστασίας

Απεργίες σε Amazon και Instacart για ανεπαρκή μέτρα…

Την απόφαση να κατέβουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα πήραν οι εργαζόμενοι στις αμερικανικές πλατφόρμες διανομής...

Αθλητικά

Ριο Φέρντιναντ: «Πρώτα η υγεία, μετά η σεζόν»

Ριο Φέρντιναντ: «Πρώτα η υγεία, μετά η σεζόν»

Ο διάσημος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ, Ρίο Φέρντιναντ, υποστήριξε ότι η δημόσια υγεία πρέπει να μπει...

Τεχνολογία

220% αύξηση κλήσεων Skype τον Μάρτιο 2020

220% αύξηση κλήσεων Skype τον Μάρτιο 2020

Η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε σε μια πραγματική εκτίναξη της χρήσης σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων επικοινωνίας,...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.