Κόσμος

Κύπριος πουλάει πετυχημένη ιστοσελίδα στη Google

Η πετυχημένη ιστοσελίδα ΒeatΤhatQuote, που διατηρούσε στη Βρετανία ο Κύπριος Γιάννης Παλαιομυλίτης, πουλήθηκε στη Google για 37,7 εκατ. λίρες (περίπου 44 εκατ. ευρώ).

 

Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα "Φιλελεύθερος" ο 44χρονος Κύπριος, ίδρυσε την εταιρεία ΒeatΤhatQuote και την ομώνυμη ιστοσελίδα το 2005.

 

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας περιλαμβάνει λύσεις στους καταναλωτές για υποθήκες, δάνεια, ασφάλιστρα και τραπεζικούς λογαριασμούς, βάσει σύγκρισης τιμών και ανάλογα με τα ατομικά τους χαρακτηριστικά. Η υπηρεσία σύγκρισης των τιμών προσφέρεται δωρεάν και τα έσοδα της εταιρείας προέρχονται από εισαγωγικά τέλη, που καταβάλλουν οι φορείς παροχής υπηρεσιών.

 

Η ΒeatΤhatQuote γνώρισε μεγάλη επιτυχία κατακτώντας σειρά διακρίσεων όπως: η πιο αναπτυσσόμενη νέα εταιρεία, η online επιχειρηματική δραστηριότητα της χρονιάς κ.λπ.).

 

Το 2007, η Νielsen Οnline την κατέταξε πρώτη στη λίστα με τα πιο αναπτυσσόμενα βρετανικά sites. Σύμφωνα με στοιχεία του 2008, το site της εταιρείας κατέγραφε περίπου 2,5 εκατ. μοναδικούς επισκέπτες το μήνα. Τα τελευταία τρία χρόνια η εταιρεία κατέγραφε ετήσιους κύκλους εργασιών από €10 εκατ. έως €15 εκατ. αλλά και ζημιές της τάξης του €1 εκατ. έως €3 εκατ. Η Google αξιολόγησε την ΒeatΤhatQuote ως μια ευκαιρία να επεκτείνει τις υπηρεσίες σύγκρισης στη Βρετανία.

 

Το 1994, ο Γιάννης Παλαιομυλίτης ίδρυσε τη JCΡ, μια εταιρεία που γρήγορα καθιερώθηκε στο χώρο της ασφάλειας διαδικτυακών συναλλαγών στη Βρετανία. Για την JCΡ ενδιαφέρθηκε η Sun Μicrosystems, η οποία την αγόρασε το 2000, έναντι περίπου 46,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο ίδιος ανέλαβε ως διευθυντής του λογισμικού χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, θέση από την οποία αποχώρησε το 2005 για να ιδρύσει την ΒeatΤhatQuote.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή