"Το ελληνικό μπορεί να αναβαθμίσει την Αττική" Προτεινόμενο

«Το Ελληνικό είναι το όχημα που μπορεί να αναβαθμίσει την Αττική σαν σύνολο και να δείξει ότι η Ελλάδα μπορεί να κάνει κάτι», δηλώνει σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης.

 

Ο κ. Παμπούκης δεν προκρίνει διαγωνιστική διαδικασία, καθώς αφενός το Κατάρ έχει διαμηνύσει ότι δεν θα συμμετάσχει και αφετέρου γιατί ένας διαγωνισμός μπορεί να «μπλοκάρει» το έργο για χρόνια.

 

Υπογραμμίζει ότι «η διαφάνεια μπορεί να διασφαλιστεί με πρόσκληση ανοιχτού ενδιαφέροντος, με εγγυήσεις και διεθνή σύμβαση που προσφέρει μεγαλύτερη εξασφάλιση για τα συμφέροντα του Δημοσίου», ενώ τονίζει ότι η διεθνής σύμβαση θα κατατεθεί στη Βουλή και η κυβέρνηση θα επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση.

 

Ο υπουργός Επικρατείας υπερασπίζεται τον πρώτο ενάμιση χρόνο του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και χαρακτηρίζει «πολιτική μαγκιά» του πρωθυπουργού το μηχανισμό των 110 δισ. ευρώ.

 

«Ο μηχανισμός ήταν μια πολιτική μαγκιά του πρωθυπουργού που την πέτυχε όταν η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα ήταν μηδενική. Μας έδωσε ρευστότητα και χρόνο για να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

Global Editors Network Summit στο Ίδρυμα Νιάρχος

Global Editors Network Summit στο Ίδρυμα Νιάρχος

Σε ειδική τελετή ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Μπρούλιας, υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο τους διοργανωτές,...

Secret Money

Παραμένει άφαντη

Παραμένει άφαντη

H υπογραφή της σύμβασης για το ένα κομμάτι της Aφάντου με τον όμιλο του ομογενούς...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.