Τεχνολογία

Sony φωτογραφική με σύνδεση 3G;

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει φήμη που κυκλοφορεί στα «πηγαδάκια» του Διαδικτύου, ότι δηλαδή η Sony έχει στα εργαστήριά της ένα πρωτότυπο μιας νέας ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής με δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας 3G.

 

Ο σκοπός πίσω από αυτή την κάμερα είναι ότι, παρόλο που διατίθενται ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές με σύνδεση στο Internet μέσω της γνωστής ασύρματης τεχνολογίας Wi-Fi, σε πολλές περιπτώσεις που χρησιμοποιούμε μια φωτογραφική μηχανή δεν υπάρχει κοντά ασύρματο σήμα (σε κάποια βουνοπλαγιά, απομακρυσμένη παραλία), με αποτέλεσμα όλες οι σύγχρονες ευκολίες αποστολής των φωτογραφιών μας, π.χ. στο e-mail φίλων και γνωστών ή στον υπολογιστή μας στο σπίτι ή σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Flicker, κ.λπ.), να «πάνε περίπατο».

 

Έτσι, αναλογίζεται η Sony - καθώς δεν είναι σίγουρο ότι θα δει το φως της δημοσιότητας η εν λόγω κάμερα, ότι η ενσωμάτωση της δυνατότητας 3G επικοινωνίας με το Διαδίκτυο ίσως είναι εξυπηρετική, ακολούθως και ελκυστική για τους υποψήφιους αγοραστές.

 

Το βασικό πρόβλημα, τουλάχιστον όπως κρίνουμε εμείς, βρίσκεται αλλού: στις εταιρείες παροχής δικτύου κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες δεν παρέχουν σκέτες κάρτες δεδομένων αλλά του ίδιου λογαριασμού, έτσι ώστε ο χρήστης να έχει μεν μια κάρτα φωνής ή/και δεδομένων στο κινητό του αλλά και όσες άλλες θέλει μόνο δεδομένων (άνευ χρήσης φωνητικής επικοινωνίας) για τα διάφορα gadget του που να χρεώνουν ένα και μόνο λογαριασμό - όπως είναι τώρα οι συνθήκες για κάποιον που θέλει να έχει ένα κινητό, μια ταμπλέτα και την κάμερα με 3G της Sony (αν φτάσει στα ράφια των καταστημάτων), θα πρέπει να διαθέτει τρία διαφορετικά τηλεφωνικά νούμερα, άρα και 3 διαφορετικές χρεώσεις. Όμορφα και οργανωμένα δηλαδή...(;)


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή