Κύπρος: κλειστά τα σχολεία για δύο ώρες

Κλειστά για δύο ώρες θα κρατήσουν σήμερα τα σχολεία οι εκπαιδευτικοί, μέλη των οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, επιμένοντας στη δυναμική αντίδραση για τα μέτρα εξυγίανσης των δημοσίων οικονομικών, παρά την απόφαση των συνδικαλιστικών οργανώσεων να αναστείλουν τα απεργιακά μέτρα, ύστερα από συμφωνία με τον Υπουργό Οικονομικών, Χαρίλαο Σταυράκη.

 

Τα δημοτικά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και τις δέκα το πρωί, ενώ οι δάσκαλοι μέλη της ΠΟΕΔ έχουν κληθεί σε γενικές συνελεύσεις, που θα πραγματοποιηθούν σε επαρχιακό επίπεδο, στις 07:45 το πρωί. Στόχος είναι η ηγεσία να προβεί σε ενημέρωση για τις εξελίξεις και να ζητήσει εξουσιοδότηση για εφαρμογή περαιτέρω μέτρων, εάν δεν υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα.

 

Τα γυμνάσια, τα λύκεια και οι τεχνικές σχολές θα κλείσουν νωρίτερα από το συνηθισμένο, καθώς τα μέλη των οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ κατέρχονται στη δική τους στάση εργασίας μεταξύ 11:30 και 13:30 το μεσημέρι.

 

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις δεν ακολούθησαν την απόφαση της πανσυνδικαλιστικής σύσκεψης για αναστολή των απεργιακών μέτρων με το αιτιολογικό ότι δεν προλάβαιναν, λόγω περιορισμένου χρόνου και της σχετικής πρόνοιας στα Καταστατικά τους, να ενημερώσουν τα μέλη τους και ότι θέλουν να ενημερώσουν τα συλλογικά τους όργανα.

 

Η εμμονή των εκπαιδευτικών στη σημερινή κινητοποίηση έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των οργανωμένων γονέων, καθώς χάνονται πολύτιμες σχολικές ώρες. Οι Συνομοσπονδίες Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης απευθύνονται στο Υπουργείο Παιδείας ζητώντας να ληφθούν μέτρα ώστε τα σχολεία να είναι ασφαλή για τα παιδιά τους τις ώρες της κινητοποίησης των δασκάλων και καθηγητών, αλλά και γενικότερα για να μην αντιμετωπίζουν παρόμοια λειτουργικά προβλήματα με το παραμικρό και χωρίς συναίσθηση της ευθύνης των εκπαιδευτικών.


protoselida

World Business

Kimberly-Clark: Αυξημένες πωλήσεις στο δ΄ τρίμηνο

Kimberly-Clark: Αυξημένες πωλήσεις στο δ΄ τρίμηνο

Οριακή αύξηση σημείωσαν οι πωλήσεις της Kimberly-Clark στο δ΄ τρίμηνο, επιτρέποντας στην εταιρεία να υπερβεί...

Media

ΕΣΗΕΑ: Προσφορά εκπτωτικών καρτών απεριόριστων διαδρομών στα ΜΜΜ

ΕΣΗΕΑ: Προσφορά εκπτωτικών καρτών απεριόριστων διαδρομών στα ΜΜΜ

Όπως κάθε χρόνο, η ΕΣΗΕΑ προχώρησε και εφέτος σε συμφωνία με τον Ο.Α.Σ.Α. (Οργανισμός Αστικών...

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Αθλητικά

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Μία ακόμη τεράστια προσωπική διάκριση σημείωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, καθώς ξεπέρασε τους 10.000 πόντους στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.