Αισιόδοξος ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την οικονομία

Σε συνέντευξή του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ∆ηµοσίου αποτελεί έναν εξαιρετικά φιλόδοξο στόχο που πρέπει να υπερβεί µεγάλα εµπόδια.

 

Ο Υπουργός τάσσεται κατά της προσφυγής στις κάλπες, ενώ για το ενδεχόµενο χρεοκοπίας απαντά ότι µε την τεχνική έννοια του όρου δεν κινδυνεύουµε.

 

Αποφάσεις Συνόδου Κορυφής – Ανάσα για Ελλάδα


Σχολιάζοντας τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, ο κ. Βενιζέλος τις χαρακτήρισε ως μια μεγάλη ανάσα που πήρε η Ελλάδα, όσον αφορά το δηµοσιονοµικό επίπεδο.

 

Ο Υπουργός είπε συγκεκριμένα: «Μια ανάσα που µας επιτρέπει να στρέψουµε ακόµα πιο έντονα το ενδιαφέρον µας στο επίπεδο της πραγµατικής οικονοµίας, εκεί που οι επιχειρήσεις, οι εργαζόµενοι, τα νοικοκυριά βιώνουν το πρόβληµα της καθηµερινότητας. Πρόκειται για µια 'ανάσα' που µας επιτρέπει και µας επιβάλλει να κάνουµε εθνική προτεραιότητα τις διαρθρωτικές αλλαγές και παράλληλα να εφαρµόσουµε το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης για τα πέραν του Μνηµονίου. Χωρίς άλλου τύπου κράτος και άλλου τύπου σχέση κράτους και οικονοµίας είναι προφανές ότι δεν µπορούµε να πορευθούµε πια».

 

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο επικείμενης χρεοκοπίας της χώρας, ο κ. Βενιζέλος είπε: «Με την τεχνική έννοια του όρου ναι. Το ζήτηµα είναι να ξαναβρούµε τη θέση που µας αξίζει και που αναλογεί στον όγκο και τα συγκριτικά πλεονεκτήµατα της ελληνικής οικονοµίας. Θέλουµε να ξαναβρούµε τον δυναµισµό µας και να αποκαταστήσουµε το αίσθηµα αξιοπρέπειας και δικαιοσύνης, τα εισοδήµατα και τις προοπτικέςτων Ελλήνων και κυρίως των χαµηλών και των µεσαίων στρωµάτων που έκαναν και κάνουν τις µεγαλύτερες θυσίες».

 

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών, υποστηρίζοντας ότι «η χώρα χρειάζεται πολιτική και κοινωνική σταθερότητα και συναίνεση, αίσθηµα ασφάλειας, καθαρή και απτή προοπτική».


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

ΠΣΑΤ: Το πρόγραμμα του 6ου Διεθνούς Σχολείου Αθλητισμού

ΠΣΑΤ: Το πρόγραμμα του 6ου Διεθνούς Σχολείου Αθλητισμού

Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα, την Παρασκευή 28 Ιουνίου, θα διεξαχθεί στην Αρχαία Ολυμπία το...

Secret Money

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο, την ώρα που βρίσκεται στην Eλλάδα η αντιπρόεδρος του...

Αθλητικά

Κλείνει Σεμέδο ο Ολυμπιακός

Κλείνει Σεμέδο ο Ολυμπιακός

Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ρούμπεν Σεμέδο βρίσκεται ο Ολυμπιακός.

Υγεία & Διατροφή

Νέο χαράτσι στους Οδοντιάτρους από την ΕΕΑΕ

Νέο χαράτσι στους Οδοντιάτρους από την ΕΕΑΕ

Την έντονη αντίδραση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής προκάλεσε η επιβολή αναδρομικού  "χαρατσιού" προς τους Οδοντιάτρους...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.