Εγγυημένα ομόλογα το κέρδος της Συνόδου των «17»

Σίγουρες και εγγυημένες εκδόσεις νέων ελληνικών ομολόγων. Αυτό ουσιαστικά κατάφερε να διασφαλίσει η Ελλάδα από τη Σύνοδο Κορυφής των 17, της περασμένης Παρασκευής. Δηλαδή, από εδώ και στο εξής, όποτε θα «βγαίνει» στις αγορές, για να εκδώσει ένα νέο ομόλογο, θα γνωρίζει εκ των προτέρων ότι:

 

α) θα απορροφηθεί και

β) θα ολοκληρώσει τη διαδικασία με φθηνό επιτόκιο.

 

Γιατί, όπως συμφωνήθηκε, αν η κατάσταση θα κινδυνεύει να εκτραπεί, τότε θα παρεμβαίνει το EFSF και θα καλύπτει την έκδοση σε λογικό επιτόκιο. Αυτό πρακτικά θα έχει ως αποτέλεσμα να χτυπηθούν οι κερδοσκόποι, οι οποίοι δεν θα επέτρεπαν ποτέ ξανά στην Ελλάδα να βγει και να δανειστεί από τις αγορές με χαμηλό επιτόκιο.

 

Το τρέχον ταμείο διάσωσης θα έχει ένα αποθεματικό της τάξης των περίπου 450 δισ. ευρώ, ενώ ακολουθεί και ο μόνιμος μηχανισμός διάσωσης, με ένα αποθεματικό της τάξης των περίπου 500 δισ. ευρώ.

 

Όπερ σημαίνει ότι περίπου 1 τρισ. ευρώ, θα υπάρχει στην «άκρη» για να διασώσει επικίνδυνες για κατάρρευση οικονομίες, όπως η ελληνική. Αυτό είναι και το σημαντικότερο όπλο στην προσπάθεια που αναλαμβάνεται για τη διάσωση της χώρας μας, η οποία, σε πρώτη φάση, αποφεύγει τα χειρότερα και σε δεύτερη, θα επιχειρηθεί να οργανωθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αρχίσει σιγά - σιγά να ανακάμπτει.


protoselida

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ…

Έναν ακόμη αγώνα που επιβεβαιώνει την καλή αγωνιστική της κατάσταση πραγματοποίησε σήμερα (18/8) η Κατερίνα...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.