Εγγυημένα ομόλογα το κέρδος της Συνόδου των «17»

Σίγουρες και εγγυημένες εκδόσεις νέων ελληνικών ομολόγων. Αυτό ουσιαστικά κατάφερε να διασφαλίσει η Ελλάδα από τη Σύνοδο Κορυφής των 17, της περασμένης Παρασκευής. Δηλαδή, από εδώ και στο εξής, όποτε θα «βγαίνει» στις αγορές, για να εκδώσει ένα νέο ομόλογο, θα γνωρίζει εκ των προτέρων ότι:

 

α) θα απορροφηθεί και

β) θα ολοκληρώσει τη διαδικασία με φθηνό επιτόκιο.

 

Γιατί, όπως συμφωνήθηκε, αν η κατάσταση θα κινδυνεύει να εκτραπεί, τότε θα παρεμβαίνει το EFSF και θα καλύπτει την έκδοση σε λογικό επιτόκιο. Αυτό πρακτικά θα έχει ως αποτέλεσμα να χτυπηθούν οι κερδοσκόποι, οι οποίοι δεν θα επέτρεπαν ποτέ ξανά στην Ελλάδα να βγει και να δανειστεί από τις αγορές με χαμηλό επιτόκιο.

 

Το τρέχον ταμείο διάσωσης θα έχει ένα αποθεματικό της τάξης των περίπου 450 δισ. ευρώ, ενώ ακολουθεί και ο μόνιμος μηχανισμός διάσωσης, με ένα αποθεματικό της τάξης των περίπου 500 δισ. ευρώ.

 

Όπερ σημαίνει ότι περίπου 1 τρισ. ευρώ, θα υπάρχει στην «άκρη» για να διασώσει επικίνδυνες για κατάρρευση οικονομίες, όπως η ελληνική. Αυτό είναι και το σημαντικότερο όπλο στην προσπάθεια που αναλαμβάνεται για τη διάσωση της χώρας μας, η οποία, σε πρώτη φάση, αποφεύγει τα χειρότερα και σε δεύτερη, θα επιχειρηθεί να οργανωθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αρχίσει σιγά - σιγά να ανακάμπτει.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο, την ώρα που βρίσκεται στην Eλλάδα η αντιπρόεδρος του...

Αθλητικά

Λύθηκε η συνεργασία με Τίμα

Λύθηκε η συνεργασία με Τίμα

Παρελθόν αποτελεί από τον Ολυμπιακό ο Γιάνις Τίμα. Οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας...

Υγεία & Διατροφή

Νέο χαράτσι στους Οδοντιάτρους από την ΕΕΑΕ

Νέο χαράτσι στους Οδοντιάτρους από την ΕΕΑΕ

Την έντονη αντίδραση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής προκάλεσε η επιβολή αναδρομικού  "χαρατσιού" προς τους Οδοντιάτρους...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.