Σημαντικός βαθμός αλληλεξάρτησης μεταξύ εμπορίου και κατανάλωσης

Τον σημαντικό βαθμό αλληλεξάρτησης μεταξύ εμπορίου και κατανάλωσης έχουν αναδείξει οι εξελίξεις στην οικονομία, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Ενιαίου Φορέας Ελέγχου Τροφίμων - ΕΦΕΤ με αφορμή την 15η Μαρτίου (Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή). Σήμερα που η διατροφή αποτελεί έναν από τους καθοριστικούς παράγοντες για την ανθρώπινη υγεία, περισσότερο από ποτέ υπάρχει η ανάγκη για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των καταναλωτών.

 

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, η 15η Μαρτίου (Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή) είναι ημέρα προβληματισμού, ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης είναι με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων, της υγείας και της ασφάλειας του καταναλωτή, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο . Κυρίως, όμως, είναι μια ημέρα που αφορά αδιακρίτως όλους μας, γιατί όλοι είμαστε καταναλωτές ανεξαρτήτως κοινωνικής θέσης και οικονομικής δυνατότητας.

 

Ο ΕΦΕΤ θεωρεί ότι η επικοινωνία και η αντικειμενική ενημέρωση καταναλωτών και επιχειρήσεων τροφίμων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ενθάρρυνση της συμμετοχής τους στις νέες πολιτικές για τη διατροφική ασφάλεια, αλλά και σημαντική συμβολή στην καθιέρωση δίκαιων πρακτικών εμπορίου και στην προώθηση του υγιούς ανταγωνισμού.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο, την ώρα που βρίσκεται στην Eλλάδα η αντιπρόεδρος του...

Αθλητικά

Λύθηκε η συνεργασία με Τίμα

Λύθηκε η συνεργασία με Τίμα

Παρελθόν αποτελεί από τον Ολυμπιακό ο Γιάνις Τίμα. Οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας...

Υγεία & Διατροφή

Νέο χαράτσι στους Οδοντιάτρους από την ΕΕΑΕ

Νέο χαράτσι στους Οδοντιάτρους από την ΕΕΑΕ

Την έντονη αντίδραση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής προκάλεσε η επιβολή αναδρομικού  "χαρατσιού" προς τους Οδοντιάτρους...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.