Deal News Online

Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο για της ελληνικές τράπεζες

«Μετά τη σημαντική επιτυχία της Ελλάδας, είναι ώρα, μαζί με τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε, να ενισχύσουμε και την ανάπτυξη. Για να το επιτύχουμε είναι άμεση ανάγκη να ενισχυθεί η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών μέσα από το άνοιγμα της διατραπεζικής αγοράς για αυτές». Αυτό σημείωσε, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της Συνόδου Κορυφής, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Γιάννος Γραμματίδης, εξηγώντας ότι αυτό θα συμβεί «εάν πεισθούν και οι αγορές να ακολουθήσουν το παράδειγμα των κοινοτικών μας εταίρων στηρίζοντας την προσπάθεια της χώρας».

 

Κατά την εκτίμηση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, η στήριξη αυτή θα δοθεί μόνον εάν «είτε η πλειοψηφία των Ελληνικών πολιτικών κομμάτων είτε τα δύο κόμματα εξουσίας, ξεκάθαρα και χωρίς ανούσιους πολιτικούς ελιγμούς κι αντιπαραθέσεις, παράσχουν την κοινή εγγύηση στη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα θα τιμήσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε απέναντι στους κοινοτικούς της εταίρους, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τη συνέχεια και τη συνέπεια του ελληνικού κράτους απέναντι στους δανειστές του. Αυτή είναι η ώρα της μεγάλης ευθύνης του πολιτικού κόσμου της χώρας από τις αποφάσεις του οποίου εξαρτάται η ανάπτυξη, η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση και η θωράκιση της οικονομίας της για το μέλλον».

 

Το Επιμελητήριο σημειώνει ότι είναι ξεκάθαρο πως η απόφαση των κοινοτικών μας εταίρων βασίσθηκε κυρίως στη διαβεβαίωση της ελληνικής κυβέρνησης ότι θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, θα αυξήσει την επιχειρησιακή ικανότητα για εφαρμογή τους και θα ολοκληρώσει πλήρως και ταχέως το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου ύψους 50 δισ. ευρώ. «Στην ουσία, οι κοινοτικοί μας εταίροι επανέλαβαν όλα εκείνα τα οποία αποτελούν σταθερές θέσεις του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου τους τελευταίους 16 μήνες, γιατί στις θέσεις αυτές βρίσκεται και η λύση του προβλήματος της χώρας. Η κυβέρνηση πρέπει αταλάντευτα, χωρίς καθυστερήσεις και χωρίς να υποκύπτει στις πιέσεις μειοψηφιών της κοινωνίας, να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της», είπε ο κ. Γραμματίδης.

 

Στη δήλωσή του ο πρόεδρος του επιμελητηρίου αναφέρει ότι "εκφράζοντας την ικανοποίηση του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας, χαιρετίζουμε την απόφαση της Συνόδου Κορυφής να επιμηκύνει τον χρόνο αποπληρωμής του δανείου των 110 δις ευρώ προς την Ελλάδα κατά μέσο όρο 7,5 χρόνια με περίοδο χάριτος 3 χρόνια, να μειώσει το επιτόκιο δανεισμού κατά μια ποσοστιαία μονάδα και να δώσει την δυνατότητα απευθείας αγοράς κρατικών ομολόγων από τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης. Αποτελεί τόσο προσωπική επιτυχία του Έλληνα πρωθυπουργού σε επίπεδο διαπραγμάτευσης, όσο και επιτυχία της χώρας πού δικαιώνει το επιτελούμενο μεταρρυθμιστικό έργο για την αλλαγή του αναπτυξιακού προτύπου και τις θυσίες του Ελληνικού λαού για την δημοσιονομική εξισορρόπηση της Ελλάδας. Αποτελεί επίσης δικαίωση της υποστήριξης των ΗΠΑ στην Ελλάδα στις κρίσιμες αυτές ώρες για το μέλλον της. Η απόφαση αυτή μας κάνει να αισιοδοξούμε καθόσον δείχνει ότι βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση και ότι ανακτούμε βήμα -βήμα την χαμένη αξιοπιστία μας''.


Secret Money

 Tα «στοιχήματα» του Hλία Ξηρουχάκη

Tα «στοιχήματα» του Hλία Ξηρουχάκη

Σε ελληνικά χέρια πέρασε και πάλι «το τιμόνι» του Tαμείου Xρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (TXΣ), με τον...

Αυτοκίνητο

Ο Σωτήρης Κοντιζάς επανασυνδέεται  με την αγαπημένη του Mazda

Ο Σωτήρης Κοντιζάς επανασυνδέεται με την αγαπημένη…

Η Mazda και ο γνωστός σεφ Σωτήρης Κοντιζάς επιτέλους ξανασμίγουν ως φυσικό επακόλουθο της ιδιαίτερης...

Περιβάλλον

Σιβηρία: Μικροοργανισμός επανήλθε μετά από 24.000 χρόνια «κατάψυξης»

Σιβηρία: Μικροοργανισμός επανήλθε μετά από 24.000 χρόνια «κατάψυξης»

Ένας μικροσκοπικός πολυκύτταρος οργανισμός επέστρεψε στη ζωή του αφού ήταν παγωμένος για 24.000 χρόνια στη Σιβηρία, σύμφωνα με...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.