Wind: Πτώση στην αγορά κινητής τηλεφωνίας

Πτωτικά θα κινηθεί η αγορά της κινητής τηλεφωνίας και το 2011 τόνισαν στελέχη της εταιρείας Wind.

 

Στο α' δίμηνο του 2011 η αγορά βρίσκεται σε επίπεδα 20% χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι, ενώ από τις εξελίξεις του επόμενου διαστήματος θα φανεί αν η μείωση για το 2011 θα κινηθεί σε διψήφιο ή μονοψήφιο ποσοστό τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ν. Ζαρκαλής.

 

Σύμφωνα με τον κ. Ζαρκαλή η πτώση της αγοράς κινητής τηλεφωνίας οφείλεται σε τρεις λόγους:

 

α) στον φόρο κινητής τηλεφωνίας που επιβλήθηκε τον Αύγουστο του 2009 και εκτόξευσε στο 45% τη φορολογική επιβάρυνση των χρηστών, σε ποσοστά δηλαδή διπλάσια σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη,

 

β) στον έντονο ανταγωνισμό μεταξύ των εταιριών την τελευταία διετία που οδήγησε σε βίαιη πτώση των τιμών και

 

γ) στην οικονομική κρίση που βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα που κατά κύριο λόγο έχει εκδηλωθεί από τον Απρίλιο του 2010 και μετά.

 

Στην συνέντευξη τύπου με την αφορμή της συμπλήρωσης 3 μηνών από την αναδιάρθρωση του χρέους της Wind, που ολοκληρώθηκε στις 15 Δεκεμβρίου, παρέστη και ο πρόεδρος της εταιρίας Largo (η νέα ιδιοκτήτρια της Wind), κ. Αντόνιο Βιάνα Μπατίστα, ο οποίος έκανε λόγο για την μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, καθώς σε κανέναν άλλον τομέα δεν επενδύθηκαν 420 εκατ. δολ.

 

Ο κ. Μπατίστα σημείωσε ότι η εταιρία βρίσκεται σε εξαιρετικό σημείο σήμερα, καθώς έχει μηδέν χρέη και μετρητά στον λογαριασμό της, κάτι που δεν μπορούν να το πουν πολλές εταιρίες στην Ελλάδα σήμερα.

 

Τόνισε επίσης ότι η επένδυση της Largo έχει μακροπρόθεσμο ορίζοντα, οι μέτοχοι της εταιρίας, και σημείωσε, ότι προτίθενται μέσα στην επόμενη τριετία να επενδύσουν 300 εκατ. σε υποδομές, ενώ τόνισε ότι έμφαση θα δοθεί στο Mobile Broadband.

 

Καθώς όπως εκτίμησε είναι ένας τομέας που είναι βέβαιο ότι τα επόμενα χρόνια θα έχει πολύ μεγάλη ανάπτυξη.

 

Ο κ. Μπατίστα σημείωσε ότι η ελληνική οικονομία περνά μια διαταραγμένη περίοδο, αλλά κάποια στιγμή αυτό θα αλλάξει και η κατανάλωση στη χώρα θα αρχίσει να ανεβαίνει.

 

Ωστόσο, άφησε αιχμές για το κανονιστικό πλαίσιο με το οποίο βρίσκονται αντιμέτωποι οι επενδυτές, καθώς σημείωσε ότι καλό θα ήταν οι κανόνες του παιχνιδιού να μην αλλάζουν συνεχώς.

 

Για το ενδεχόμενο εξαγοράς ή συγχώνευσης με άλλη εταιρία, τα στελέχη της Wind απάντησαν ότι είναι κάτι που στο μέλλον θα συμβεί.

 

«Η Wind βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση και όταν έρθει ο χρόνος για κάτι τέτοιο θα εξετάσει τις ευκαιρίες που θα προκύψουν στην αγορά».

 

Σε σχέση με την ανανέωση των αδειών, οι κ. Ζαρκαλής και Μπατίστα σημείωσαν ότι θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με τις προβλέψεις που περιλαμβάνει το κείμενο διαβούλευσης της ΕΕΤΤ, ώστε οι εταιρίες να αντιμετωπίζονται ισότιμα.

 

Επιπλέον, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο απολύσεων, ενώ είπαν ότι δεν εξετάζεται προς το παρόν το ενδεχόμενο εισαγωγής της εταιρίας σε κάποια χρηματιστηριακή αγορά.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τεχνολογία

Ο κορωνοϊός πλήττει και τη Microsoft

Ο κορωνοϊός πλήττει και τη Microsoft

Αρνητικά θα επηρεαστούν τα έσοδα της Microsoft από τα Windows και τους προσωπικούς υπολογιστές Surface,...

Υγεία & Διατροφή

Τι περιλαμβάνει η ΠΝΠ με τη λήψη μέτρων για κοροναϊό

Τι περιλαμβάνει η ΠΝΠ με τη λήψη μέτρων…

Εκδόθηκε χθες Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου που αφορά στα μέτρα πρόληψης όσον αφορά τον κοροναϊό.

Τουρισμός

ΣΕΤΕ: Έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στον κοροναϊό

ΣΕΤΕ: Έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στον κοροναϊό

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) μετά και το πρώτο επίσημο κρούσμα κοροναϊού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.