Αδιαφανής η διαδικασία πώλησης της Telekom Srbjia

Μη διαφανή, χαρακτήρισε τη διαδικασία πώλησης της εταιρίας Telekom Srbjia, η πρόεδρος του Σερβικού Συμβουλίου Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Βέριτσα Μπάρατς.

 

Όπως είπε, η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου (%1%) των μετοχών της εταιρίας είναι "παράδειγμα αδιαφάνειας" και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν οι δομές των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στη χώρα.

 

Η ίδια πρόσθεσε ότι οι τηλεπικοινωνιακές υποδομές δεν πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο ιδιωτικοποίησης, αντιθέτως, θα πρέπει να παραμείνουν στην υπηρεσία των Σέρβων πολιτών.

 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, με αφορμή τη διαδικασία πώλησης της Telekom Srbjia, η κ. Μπάρατς επισήμανε ότι τα ευρωπαϊκά πρότυπα της τηλεπικοινωνιακής αγοράς υποδεικνύουν την απελευθέρωση της αγοράς και την εισαγωγή όρων ανταγωνισμού, αλλά όχι την ιδιωτικοποίηση του βασικού παρόχου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

 

Ο επικεφαλής του σωματείου εργαζομένων της Telekom Srbjia, Σλάβολιουμπ Κάντιτς επανέλαβε ότι όλα τα σωματεία εργαζομένων στον όμιλο της Telekom Srbjia αντιτίθενται στην πώληση της εταιρίας και ζήτησαν από την κυβέρνηση να σταματήσει τη διαδικασία.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πώληση της τηλεπικοινωνιακής εταιρίας θα έχει μόνο αρνητικές επιπτώσεις στην ίδια την εταιρία και τους εργαζόμενους σ' αυτήν.

 

Ο κ. Κάντις υπογράμμισε ότι, μόνο το 2010, η εταιρία διέθεσε 230 εκ. ευρώ για την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος και ο διαγωνισμός για την πώλησή της δεν προβλέπει την υποχρέωση του νέου ιδιοκτήτη να συνεχίσει το επενδυτικό πρόγραμμα.


protoselida

Αθλητικά

J Hotel: Άνοιξε το ολόδικο της ξενοδοχείο η Γιουβέντους

J Hotel: Άνοιξε το ολόδικο της ξενοδοχείο η…

Ένα ξενοδοχείο με ατμόσφαιρα ... Γιουβέντους, άνοιξε και παρουσίασε επίσημα η “Μεγάλη Κυρία” του ιταλικού...

Αυτοκίνητο

Στη Hyundai ο τίτλος του Παγκόσμιου Πρωταθλητή των Κατασκευαστών της FIA

Στη Hyundai ο τίτλος του Παγκόσμιου Πρωταθλητή των…

Στη Hyundai απονεμήθηκε επισήμως ο τίτλος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κατασκευαστών του FIA World Rally...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.