Deal News Online

undefined

Τελετή παράδοσης και παραλαβής Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η τελετή εγκατάστασης του νέου πρόεδρου Γιάννη Αδαμόπουλου και του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, που αναδείχθηκε κατά τις πρόσφατες εκλογές στον ΔΣΑ.

 

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας, οι βουλευτές της ΝΔ Πρ. Παυλόπουλος, Κ. Τζαβάρας και Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Καλαμίδας και Ι. Τέντες, αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Φ. Γεωργακόπουλος, ο Γενικός Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Διον. Λασκαράτος, ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Κ. Βλαχάκης, ο τέως πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γ. Κούρτης, ο τέως πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Κ. Μπακάλης, οι τέως πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ε. Μαχαίρας και Αντ. Ρουμπακιώτης, οι εκπρόσωποι των Δικαστικών Ενώσεων Χαρ. Αθανασίου και Π. Μπρακουμάτσος και άλλοι.

 

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Παξινός, αφού τόνισε ότι ο Σύλλογος έγινε για εκείνον "ένα μετερίζι καθημερινού αγώνα για την επίλυση όλων των προβλημάτων των δικηγόρων, από το πιο απλό μέχρι το πιο σημαντικό", επισήμανε: "Σήμερα που αποχαιρετώ την προεδρία του Συλλόγου μας νοιώθω πάλι τιμή και αγωνία. Αυτή της φορά τιμή γιατί απέρχομαι μετά από τρεις συνεχείς τριετίες στην προεδρία του Συλλόγου και αγωνία για την τύχη του επαγγέλματος μας στους δύσκολους καιρούς που ζούμε".

 

Παράλληλα ο κ. Παξινός εξέφρασε την ελπίδα ότι "όσο θα πλήττονται η Δικαιοσύνης, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος Δικαίου πάντα θα είναι αναγκαία η παρουσία του δικηγόρου που ως υπερασπιστής αυτών των αξιών θα είναι πάντα χρήσιμος σε μια ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία".

 

Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος του ΔΣΑ Γιάννης Αδαμόπουλος τόνισε ότι "μέριμνα και φροντίδα του θα αποτελεί η προάσπιση των οικονομικών συμφερόντων των δικηγόρων", ενώ θεωρεί ότι "τις κατώτατες τεκμαρτές αμοιβές μείζονα εισοδηματική κατάκτηση, αλλά ταυτόχρονα και σταθερή πηγή "αιμοδοσίας" του Συλλόγου και των Ταμείων των δικηγόρων".

 

Ακόμη, ο Αδαμόπουλος υπογράμμισε: "Διαπιστώνουμε ότι η κοινωνική ένταση της συγκυρίας έχει οδηγήσει σε στοχοποίηση του κλάδου μας. Οι μομφές για "προνομιούχο" επάγγελμα με ροπή στη φοροδιαφυγή έχουν διαμορφώσει μια ψευδή εικόνα για τη συμβολή μας στα κοινωνικά βάρη. Μπροστά σε αυτήν τη κατάσταση η συλλογική μας δράση οφείλει να είναι άμεση. Δεν θέλουμε το δικηγόρο φοροεισπράκτορα".

 

Και κατέληξε ο νέος πρόεδρος του ΔΣΑ: "Εκφράζουμε την έντονη θεσμική ανησυχία μας για τη συνταγματική και δημοκρατική νομιμοποίηση του Μνημονίου και τελούμε σε επαγρύπνηση για τη διαφύλαξη των θεσμών και της νομιμότητας".


Media

ΕΡΤ2: Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ

ΕΡΤ2: Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ, τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020, η ΕΡΤ2 θα...

Αθλητικά

Ακύρωση Παγκόσμιου πρωταθλήματος συλλόγων Βόλεϊ

Ακύρωση Παγκόσμιου πρωταθλήματος συλλόγων Βόλεϊ

Η διεθνής ομοσπονδία βόλεϊ (FIVB) ανακοίνωσε την ακύρωση του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος συλλόγων, λόγω της...

Τεχνολογία

Nintendo: «Τιτλοι τέλους» για την κονσόλα 3DS

Nintendo: «Τιτλοι τέλους» για την κονσόλα 3DS

Η Nintendo ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει σταματήσει να κατασκευάζει την οικογένεια συστημάτων 3DS και...

Περιβάλλον

Νέο Μεξικό: Μαζικός θάνατος αποδημητικών πουλιών

Νέο Μεξικό: Μαζικός θάνατος αποδημητικών πουλιών

Συναγερμός έχει σημάνει στις τάξεις βιολόγων στο Νέο Μεξικό, καθώς χιλιάδες ωδικών αποδημητικών πουλιών βρέθηκαν...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.