Αιχμές, αντιπαράθεση και αλληλοαπαξίωση στη Βουλή

Σε υψηλούς τόνους και με βολές μεταξύ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ αλλά και ΝΔ - ΛΑΟΣ, πραγματοποιήθηκε χθες η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την οποία ο πρωθυπουργός ενημέρωσε το Κοινοβούλιο σχετικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γ. Παπανδρέου: Ήταν μια δύσκολη διαπραγμάτευση


papandreou"Ήταν μια δύσκολη διαπραγμάτευση. Αυτά όμως που σας είχαμε πει ότι θα προσπαθούσαμε τα πετύχαμε", δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ενώ προειδοποίησε ότι και μετά την άτυπη σύνοδο η Ελλάδα έχει πολλά μπροστά της να κάνει.

 

"Η λύση είναι στα χέρια όλων μας. Με τις μεγάλες αλλαγές που έχουμε ξεκινήσει και άλλες που έχουμε ακόμη μπροστά μας να κάνουμε. Οι αλλαγές αυτές θα θίξουν προνόμια και παλιά κατεστημένα. Θα σπάσουν αντιλήψεις και πρακτικές", ανέφερε ο Πρωθυπουργός και κάλεσε την αντιπολίτευση να καταθέσει δημιουργικές προτάσεις για να "δώσουμε στα παιδιά μας μια Ελλάδα χωρίς χρέη".

 

Στη δευτερολογία του, ο Πρωθυπουργός απάντησε στον πρόεδρο της ΝΔ: «Η Νέα Δημοκρατία μάς άφησε τρία πράγματα: Χρέος, χρέος και πάλι χρέος».

 

«Μας είπε ο κ. Σαμαράς να μην μιλάμε για το χρέος. Τόσο υπεύθυνος είστε, τόσο υπεύθυνη παράταξη, ώστε να μιλάμε για όλα τα ωραία και να μην έχουμε ευθύνη να αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα;» αναρωτήθηκε.

 

«Καθώς αλλάζει η Ελλάδα, τόσο λυσσαλέα γίνεται η επίθεσή σας, τόσο χάνει σε αξιοπιστία η μικροπολιτική σας. Ταυτίζεστε με τον παλιό καλό σας εαυτό, την κυβέρνηση του κ. Καραμανλή, το έργο της οποίας δεν μπορείτε να αποχωριστείτε», κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ο πρωθυπουργός.

 

Εξάλλου, ο κ. Παπανδρέου παρατήρησε πως η Νέα Δημοκρατία, στο πλαίσιο του Λαϊκού Κόμματος συνυπέγραψε τη συναίνεση του «επιτυχημένου προγράμματος» της Ελλάδας, χωρίς ωστόσο να καταφέρει την παραμικρή βελτίωσή του - σε αντίθεση με την κυβέρνηση.

 

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου, κατηγόρησε εκ νέου την Νέα Δημοκρατία πως δεν φέρνει προτάσεις. «Τουλάχιστον απέναντι στο χρέος, θα περίμενα τη ΝΔ να λέει "υπευθυνότητα, υπευθυνότητα, υπευθυνότητα". Δεν είναι εύκολος ο δρόμος, ούτε στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά προχωράμε με συνέπεια, αποφασιστικότητα και με αισιοδοξία» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

 

 

 

 

Αντ. Σαμαράς: Εσείς είστε το πρόβλημα κ. Παπανδρέου


samaras_vouli

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, από την πλευρά του, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον, όπως και τη κυβέρνηση ότι οι ίδιοι είναι το πρόβλημα της οικονομίας της χώρας, ότι μόνη λύση είναι η αλλαγή των όρων του μνημονίου και η στροφή στην ανάπτυξη.

 

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να πανηγυρίζει γιατί όλα αυτά τα οποία κερδήθηκαν και τα οποία σαφώς συνιστούν μία ανακούφιση είχαν προαποφασιστεί από νωρίτερα.

 

Αντιθέτως πρόσθεσε με την ακολουθούμενη πολιτική ανοίγει ο δρόμος για αλλεπάλληλα νέα μνημόνια, ώστε να συνεχιστεί η εξάρτηση.

 

Στη δευτερολογία του, ο Πρόεδρος της ΝΔ απάντησε στον Πρωθυπουργό: «Μιλώ για ανάγκη ανάπτυξης γιατί έχω την υποχρέωσή να βλέπω το αύριο, όταν εσείς ζητάτε σύμπλευση, αλλά με την πολιτική σας, μας οδηγείτε στο βυθό».

 

Το χρέος, είναι γνωστό ότι είναι ιστορικό παιδί του ΠΑΣΟΚ και η εμμονή ότι για όλα φταίει η ΝΔ καταντάει γραφικότητα, τόνισε ο κ. Σαμαράς και διερωτήθηκε: Μας ζητάτε σύμπλευση, όταν χθες αναλωθήκατε σε ένα πρωτοφανές υβρεολόγιο;

 

Ο κ. Σαμαράς συνέχισε για τη μομφή περί πελατειακών σχέσεων που εκτόξευσε χθες ο πρωθυπουργός, ζητώντας από τον κ. Παπανδρέου να δει μέσω του υπουργού Εσωτερικών, πόσοι διορίσθηκαν στο Δημόσιο και ποιος το έχει επιβαρύνει: «Θυμάται ο λαός, ποιος εκβίασε τις εκλογές του 2009 με την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας, ποιος έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν», όπως και ποιος δεν διαπραγματεύτηκε το Μνημόνιο. Δεν ξέρατε τι υπογράφατε και ψάχνετε τώρα να βρείτε διαφορές στις ανακοινώσεις της ΝΔ κι όχι τις διαφορές ουσίας μέσα στην κυβέρνησή σας, ενώ σκορπάτε πανικό και φόβο στο λαό".

 

Ο κ. Σαμαράς στράφηκε και κατά του ΛΑΟΣ, λέγοντας ότι «η ΝΔ ούτε προβοκάρει, ούτε κάνει κωλοτούμπες», ενώ πήρε αποστάσεις από αρθρογράφους που βρίσκονται κοντά του και έχουν βάλει στο στόχαστρο τον ΛΑΟΣ.

 

Επισήμανε όμως περυσινή απάντηση του κ. Καρρατζαφέρη πριν την υπογραφή του μνημονίου, όταν υποστήριζε ότι «δεν πρέπει να καθυστερούμε και ότι υπάρχουν χρήματα που μας περιμένουν στο ΔΝΤ.

 

Μήπως αντί για ΛΑΟΣ, είστε «λαγός» κ. Καρατζαφέρη;, είπε ο κ. Σαμαράς

 

 

 

Αλ. Παπαρήγα: Η κυβέρνηση λέει ψέματα


papariga-vouliΗ κυβέρνηση λέει ψέματα και τη μισή αλήθεια σε ότι αφορά τη διαπραγμάτευση της Ελλάδας στο ευρωσυμβούλιο, τόνισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, από το βήμα της Βουλής και προέβλεψε ότι θα παρθούν μέτρα πιο βάρβαρα για τους εργαζόμενους.

 

Ακόμα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι διεκδικεί μέχρι εκεί που δεν κινδυνεύει η συνοχή της ΕΕ και υπογράμμισε ότι ο βρικόλακας και ο εφιάλτης του ελληνικού λαού δεν είναι το δημόσιο χρέος της Ελλάδος, αλλά το κεφάλαιο.

 

"Εμείς δεν διαχωρίζουμε το χρέος. Το χρέος το γέννησε παράνομα το κεφάλαιο, ο ανταγωνισμός και οι αντιπαραγωγικές δυνάμεις. Εμείς λέμε στον ελληνικό λαό να το διαγράψει και να μην το αναγνωρίσει, γιατί είναι παράνομο και τέτοιο πρέπει να το θεωρεί", ανέφερε η κ. Παπαρήγα. Εκτίμησε ότι τα νέα μέτρα θα επιβαρύνουν τον ελληνικό λαό και πρόσθεσε ότι αυτό που συζητά η Ευρώπη, είναι πως θα κατανεμηθεί η "χασούρα" και η ζημιά χωρίς να χάσει το κεφάλαιο.

 

Τέλος, η γγ του ΚΚΕ μίλησε για καρατόμηση της φορολογίας του ελληνικού λαού και για "75 δισ. κοστούμι που κόπηκε σε βάρος του για τα επόμενα χρόνια".

 

Στη δευτερολογία της, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, υπογράμμισε: "Δεν πρόκειται να δώσουμε καμία συναίνεση. Δεν είναι πατριωτικό καθήκον να σταθούμε δίπλα στην οποιανδήποτε ελληνική κυβέρνηση που διαπραγματεύεται για τα συμφέροντα του κεφαλαίου".

 

'Εκανε λόγο "για εύθραστη πολιτική συμφωνία που έγινε στις Βρυξέλλες και θα επικυρωθεί στις 25 Μαρτίου στη Σύνοδο Κορυφής", εκτιμώντας ότι "δεν θα κρατήσει πολύ, λόγω των οξύτατων ανταγωνισμών που υπάρχουν ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ".

 

"Σε μεγάλο μέρος, ήταν μια συμφωνία πολιτική που δεν πατάει στην οικονομική καπιταλιστική πραγματικότητα", σημείωσε η κ. Παπαρήγα, καλώντας τον ελληνικό λαό να λάβει υπόψη του αυτή τη παράμετρο και να παλέψει για να αποτρέψει τα χειρότερα που είναι προσχεδιασμένα σε βάρος του.

 

"Εμείς δεν θα μιλήσουμε για εθνικές τραγωδίες, γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό που, μέσα από τον κυκεώνα το ψεύδους και της παραπληροφόρησης, θα παλέψει για να κατακτήσει αυτά που δικαιούται", κατέληξε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ.

 

 

 

 

Γ. Καρατζαφέρης: Αυτά που πήραμε ως Ελλάδα είναι θετικά


«Αυτά που πήραkaratzaferis_vouliμε ως Ελλάδα είναι θετικά. Το θέμα που μπαίνει, είναι αυτός ο νέος βατήρας: Θα μπορέσει η κυβέρνηση που έρχεται να το διεκπεραιώσει, να διαχειριστεί αυτή τη νέα ευκαιρία;» ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, στην ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για τις αποφάσεις του άτυπου ευρωπαϊκού συμβουλίου της 11ης Μαρτίου.

 

Ο κ. Καρατζαφέρης, ζήτησε στο πλαίσιο αυτό, ομοψυχία του πολιτικού κόσμου, «να πάνε στη Σύνοδο Κορυφής της 24ης Μαρτίου και οι πέντε πολιτικοί αρχηγοί με το αεροπλάνο του Παπανδρέου, για να δείξουμε πως το διαίρει και βασίλευε δεν υφίσταται».

 

Πρότεινε δε, σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η άντληση των 50 δισ. από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, να προταθεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να της δοθούν ακίνητα 50 δισ. ευρώ -εκτιμημένα από αντικειμενικό εκτιμητή- με δυνατότητα επιστροφής τους σε περίπτωση που συγκεντρωθεί το εν λόγω ποσό.

 

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, δήλωσε πως «δεν είναι Παπανδρεϊκός» καθώς υπήρξε «ο μόνος βουλευτής της ΝΔ που φυλακίστηκε επί ΠΑΣΟΚ», για να επιτεθεί στη συνέχεια στον Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή «αναίσχυντο, πρωτοφανές άρθρο του συνεργάτη του Φαήλου Κρανιδιώτη, όπου αποκαλείται ''φυλλάδα'' η ''Καθημερινή'' και ''παπαγαλάκι'' ο ''Σκάι''».

 

«Αν στηρίξετε τον κ. Κρανιδιώτη θα είστε ίδιος μ' αυτόν. Πιστεύω πως από το βήμα της Βουλής θα καταγγείλετε αυτές τις πράξεις, που μειώνουν την παράταξη αυτή που υπηρετήσατε για ένα διάστημα και υπηρετείτε ξανά», ανέφερε ο Γ.Καρατζαφέρης.

 

Στη δευτερολογία του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ανέφερε: «Ο λαός έχει καταλάβει πως το μόνο κόμμα που μπορεί να βγάλει τη χώρα απ' την ύφεση είναι ο ΛΑΟΣ - και θα μας δώσει τη δυνατότητα να κυβερνήσουμε πολύ σύντομα».

 

Με αφορμή την απουσία του κ. Σαμαρά από την αίθουσα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Καρατζαφέρης άδραξε την ευκαιρία να "επιστρέψει" στον Αντώνη Σαμαρά τον χαρακτηρισμό «λαγός», σημειώνοντας πως τα νεύρα της Νέας Δημοκρατίας είναι ταραγμένα από την άνοδο του κόμματός του κατά 50% στις δημοσκοπήσεις. «Η τελευταία δημοσκόπηση σπάει νεύρα. Οι αρχηγοί όμως πρέπει να έχουν ατσάλινα νεύρα» σημείωσε.

 

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο κ. Καρατζαφέρης ρώτησε γιατί δεν έρχεται το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens στην Ολομέλεια της Βουλής και γιατί δεν συστήνεται η προαναγγελθείσα Εξεταστική Επιτροπή για την Οικονομία: «Γιατί τρέμετε, φοβάστε, κρύβεστε; Για να λέει ο ελληνικός λαός πως τα κουκουλώνουμε όλοι; Δεσμεύεστε πως θα γίνει το επόμενο στάδιο της έρευνας για τη Siemens; Θα είστε αυτός κ. πρωθυπουργέ, που θα επιτρέψει την παραγραφή των αδικημάτων που μας έφεραν στο Μνημόνιο, ή θα κάνετε την Εξεταστική για την Οικονομία; Κι εσείς της ΝΔ γιατί κλείνετε το στόμα, τα αυτιά και τα μάτια σας; Δεν πρέπει να καθαρίσουμε τον τόπο από τις βρωμιές; Όλα τα άλλα είναι δουλειές του ποδαριού και του λαγού», ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

 

Τέλος, ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε τον πρωθυπουργό να ζητήσει στο πλαίσιο του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας, έλεγχο των συνόρων για την πάταξη του λαθρεμπορίου προϊόντων.

 

 

 

Αλ. Τσίπρας: Δεν δικαιούται να πανηγυρίζει η κυβέρνηση


tsipras-4-thumb-large"Δεν συμμεριζόμαστε την αισιοδοξία του πρωθυπουργού για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι αυτό που κατάφερε η κυβέρνηση, ήταν να βάλει θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων.

 

"Για να πούμε ότι κερδίσαμε, έπρεπε να πάρουμε κάτι. Εμείς απλά κερδίσαμε παίρνοντας αυτά που ήθελαν να μας δώσουν. Δεν δικαιούστε να πανηγυρίζετε γιατί είναι ύβρεις. Δεν δικαιούστε να παίρνετε αποφάσεις που υπερβαίνουν τα όρια της εντολής που πήρατε από τον ελληνικό λαό από τον οποίο σήμερα οφείλετε να ζητήσετε την κρίση του", πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

 

Κατά τη δευτερολογία του, ο πρόεδρος του Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση.

 

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τις ηγεσίες των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων ότι "στήνουν σκηνικό ελεγχόμενης πόλωσης, με σφήνα τον κ. Καρατζαφέρη, για να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές προσδοκώντας", όπως είπε, "να βγει ελεγχόμενη συναίνεση".

 

"Κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό. Αυτό που είδαμε σήμερα ήταν ένα πανηγύρι που θα το δούμε και το επόμενο διάστημα. Στήνεται ένα σχέδιο ανούσιας πολιτικής αντιπαράθεσης, ένα σκηνικό ελεγχόμενης πόλωσης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, καθώς τα δύο κόμματα δεν έχουν τα κότσια να πάνε κόντρα στους διεθνείς δανειστές μας, αλλά είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν τα δημόσια περιουσία της χώρας", τόνισε ο κ. Τσίπρας.

 

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι με δική του επιλογή στηρίζει την ντόπια διαπλοκή και τη διεθνή τοκογλυφία αλλά και ότι δεν διαπραγματεύτηκε στις Βρυξέλλες γιατί είχε δώσει από πριν την συγκατάθεση του στις αποφάσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ.

 

"Παρουσιάζετε ως επιτυχία το αναμενόμενο. Δημιουργούσατε κλίμα περιορισμένης αισιοδοξίας για να μιλήσετε μετά για νίκη. Καλλιεργείτε κλίμα τεχνητής πόλωσης με τη ΝΔ έχοντας διαρκώς στο μυαλό σας τη φυγή προς τις κάλπες. Αν θεωρείτε ότι υπευθυνότητα είναι να οδηγείτε την ελληνική κοινωνία στο μαρτύριο της σταγόνας, προσφύγετε στη λαϊκή ετυμηγορία. Αν δεν θέλετε τις εκλογές κάντε δημοψήφισμα για να δούμε αν θα επικυρώσει ο ελληνικός λαός τις επιταγές της κ. Μέρκελ", σε δημοψήφισμα", κατέληξε ο κ Τσίπρας.

 

 

 

 

 

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη 11 Μαρτίου 2011, 08:04


protoselida

World Business

Αποτίμηση-μαμούθ για Saudi Aramco - Στα 2 τρισ. δολ.

Αποτίμηση-μαμούθ για Saudi Aramco - Στα 2 τρισ.…

Στα 38,7 ριάλ (10,32 δολάρια) έφτασαν οι μετοχές της εταιρείας-κολοσσού στον τομέα του πετρελαίου, Saudi...

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον ηθοποιό Αιμίλιο Βεάκη

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον ηθοποιό Αιμίλιο Βεάκη

Με αφορμή την συμπλήρωση 135 χρόνων από την γέννηση, στις 13 Δεκεμβρίου 1884, στον Πειραιά...

Αθλητικά

Super League: Απόφαση-βόμβα για αποχή από διαιτητές

Super League: Απόφαση-βόμβα για αποχή από διαιτητές

Αντιδρώντας για τα... παρατράγουδα των τελευταίων αγωνιστικών και τις επιθέσεις που δέχονται από παράγοντες των...

Τουρισμός

Αλόννησος: Ξεχώρισε στην πολωνική έκθεση Grecka Panorama

Αλόννησος: Ξεχώρισε στην πολωνική έκθεση Grecka Panorama

Ο Δήμος Αλοννήσου συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία στην πολωνική έκθεση Grecka Panorama που πραγματοποιήθηκε για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.