Deal News Online

undefined

Αντιπαράθεση Παπακωνσταντίνου-Τσίπρα με φόντο την ακίνητη περιουσία Προτεινόμενο

Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους σημειώθηκε μεταξύ του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή, με επίκεντρο την ακίνητη περιουσία του δημοσίου.

 

Ο κ. Παπακωσταντίνου διαβεβαίωσε ότι θα έρθουν στη Βουλή όλες οι αποφάσεις που θα ληφθούν για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, προσθέτοντας ότι μοναδικός γνώμονας της κυβέρνησης είναι το δημόσιο συμφέρον.

 

Ταυτόχρονα επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι είναι εκφραστής μιας "συντηρητικής, οπισθοδρομικής και μίζερης αντίληψης που δεν θέλει τίποτα να αλλάξει σε αυτή τη χώρα", αντίληψη με την οποία "η κυβέρνηση ποτέ δεν συμβιβάστηκε για αυτό και προχωράει μπροστά".

 

Ο κ Τσίπρας κάλεσε τον υπουργό να απαντήσει αν η κυβέρνηση έχει την νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό και την εξουσιοδότηση του για να εκποιήσει δημόσια περιουσία ύψους 50 δις, και υποστήριξε ότι "το Βατοπέδι ωχριά μπροστά σε αυτό που πάει να κάνει τώρα".

 

"Γιατί δεν ζητάτε την γνώμη του ελληνικού λαού είτε μέσω δημοψηφίσματος είτε με απευθείας εκλογές για να πάρετε την απάντηση του για τις αποφάσεις σας που θα δεσμεύουν το μέλλον των επόμενων γενιών;" σημείωσε, ο κ Τσίπρας.

 

"Η κυβέρνηση εκλέγεται από τον ελληνικό λαό για 4 χρόνια. Έχουμε λοιπόν τον υπόλοιπο χρόνο που μας απομένει. Εκεί λοιπόν στο τέλος της τετραετίας θα κριθούμε όλοι", αντέτεινε ο υπουργός Οικονομίας. Ταυτόχρονα, κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει αν αναγνωρίζει και αν αποδέχεται το πρόβλημα που έχει η χώρα σχετικά με το δημόσιο χρέος και ποιες διαφορετικές λύσεις προτείνει για την μείωση του.

 

"Εμείς λέμε δεν πρέπει να πληρώσει ο ελληνικός λαός το χρέος γιατί δεν ευθύνεται. Ζητάμε να γίνει μια σοβαρή διαδικασία με εξονυχιστικούς ελέγχους όλων των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί", απάντησε ο κ Τσίπρας.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για "εγχώρια διαπλοκή, αετονύχηδες και διεθνείς τοκογλύφους που θέλουν να συμμετάσχουν στο φαγοπότι του ξεπουλήματος ελληνικής γης" και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση "δεν έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσει εναλλακτικές προτάσεις καθώς είναι προσηλωμένη σε Θατσερικές λογικές".

 

Για "σενάρια διαπλοκής και διεθνούς συνωμοσίας τα οποία επαναφέρει ο κ Τσίπρας", μίλησε ο κ Παπακωνσταντίνου και επανέλαβε ότι "μοναδικό κριτήριο και γνώμονας της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος και στο πλαίσιο αυτό κινείται".

 

"Η αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας, όπου εφαρμόστηκε με λελογισμένο τρόπο και με απόλυτη διαφάνεια έχει δημιουργήσει ανάπτυξη, επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας", πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομίας.


protoselida

World Business

Bombardier: «Τσεκούρι» σε 2.500 θέσεις εργασίας

Bombardier: «Τσεκούρι» σε 2.500 θέσεις εργασίας

Την περικοπή του εργατικού δυναμικού της μονάδας κατά  κατά 2.500 υπαλλήλους, καθώς η πανδημία πλήττει...

Secret Money

H EPEYNA EΛEIΠE...

H EPEYNA EΛEIΠE...

Tο αν και κατά πόσο τα «βαρυφορτωμένα» με προβλήματα και χρέη EΛTA χρειάζονται «έρευνα αγοράς»...

Αυτοκίνητο

Η Peugeot Τζηνόπουλος παραδίδει τα πρώτα e-208 στην Κοζάνη

Η Peugeot Τζηνόπουλος παραδίδει τα πρώτα e-208 στην…

Η PEUGEOT Τζημόπουλος εγκαινιάζει την ηλεκτροκίνηση στην πόλη της Κοζάνης, παραδίδοντας τα πρώτα e-208 στην...

Τεχνολογία

«Ανενόχλητο» το 90% των Fake News στα social media

«Ανενόχλητο» το 90% των Fake News στα social…

Το 90,6% των αναρτήσεων που χαρακτηρίζονται ως διασπορά παραπληροφόρησης σχετικά με την πανδημία Covid-19 παρέμεινε...

Περιβάλλον

Αύξηση των εκπομπών CO2 παρά τo lockdown

Αύξηση των εκπομπών CO2 παρά τo lockdown

Τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα αυξήθηκαν έντονα και φέτος φθάνοντας σε επίπεδα...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.