Υποβάθμιση Μπαχρέιν από διεθνείς οίκους αξιολόγησης

Κατά μία βαθμίδα υποβάθμισε σήμερα το Μπαχρέιν η Standard & Poor΄s Ratings Services εξαιτίας της συνεχιζόμενης αναταραχής στα κράτη της Μέσης Ανατολής, οδηγώντας την αξιολόγηση της χώρας πιο κοντά στον χαρακτηρισμό "junk".

 

Η S&P υποβάθμισε την αξιολόγηση του Μπαχρέν σε BBB από A-, αφήνοντας την αξιολόγηση δύο βαθμίδες πάνω από την κατηγορία "junk". Η χώρα παραμένει υπό αξιολόγηση για πιθανή υποβάθμιση καθώς τα προβλήματα διατηρούνται.

 

Οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή το τελευταίο διάστημα το Μπαχρέιν – η Fitch πρόσφατα προχώρησε σε δύο ξεχωριστές υποβαθμίσεις των αξιολογήσεων της χώρας, ενώ η Moody΄s έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο υποβάθμισης του Μπαχρέιν – καθώς οι συνεχίζονται οι διαδηλώσεις και η αναταραχή στο νησιωτικό αυτό βασίλειο.

 

"Η υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης του Μπαχρείν αντικατοπτρίζει την άποψη μας ότι το πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον είναι θεμελιωδώς πιο προκλητικό μετά τα γεγονότα των τελευταίων τριών εβδομάδων", σχολιάζει ο αναλυτής της S&P, Mike Noone.

 

Η S&P αναφέρει ότι οι διαδηλώσεις έχουν οδηγήσει σε αύξηση της βίας, ενώ εκτιμά ότι η "άφιξη σουνιτικών δυνάμεων στρατού και αστυνομίας (από άλλα κράτη του Κόλπου) και η επιβολή στρατιωτικού νόμου από την κυβέρνηση της χώρας θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αντιπαράθεση τις δύο πλευρές αντί σε σταθεροποίηση σε μια ήδη ιδιαίτερα φορτισμένη πολιτική κατάσταση".


protoselida

World Business

Tesla: 10.000 νέες θέσεις εργασίας με το νέο εργοστάσιό της στην Γερμανία

Tesla: 10.000 νέες θέσεις εργασίας με το νέο…

Έως και 10.000 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στην περιοχή του Βερολίνου με την λειτουργία,...

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον στιχουργό Πυθαγόρα

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον στιχουργό Πυθαγόρα

Με αφορμή την συμπλήρωση φέτος 40 χρόνων από το θάνατο του σπουδαίου στιχουργού Πυθαγόρα Παπασταματίου,...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.