Γερμανία: Στο 20% η δημοτικότητα των Πρασίνων

Στο 20% έφτασε η δημοτικότητα των Πρασίνων στη Γερμανία, λόγω κυρίως της αντίθεσής του με τη χρήση πυρηνικής ενέργειας, εν μέσω πυρηνικής κρίσης.

 

 

Η δημοσκόπηση της Infratest dimap εμφανίζει τους Πράσινους, που βρίσκονται στην αντιπολίτευση, να έχουν κερδίσει ποσοστό 5%, εν μέσω των εξελίξεων στα πυρηνικά εργοστάσια της Ιαπωνίας, που έχουν θορυβήσει τους πολίτες στη Γερμανία.

 

Η αξιοσημείωτη αύξηση του ποσοστού του κόμματος σημειώνεται λίγο πριν τις κρίσιμες τοπικές εκλογές στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, όπου οι Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Μέρκελ κινδυνεύουν να χάσουν την εξουσία για πρώτη φορά στην μεταπολεμική ιστορία.

 

Η δημοσκόπηση της Infratest dimap εμφανίζει επίσης πως τα δύο τρίτα όσων ερωτήθηκαν εξέφρασαν την άποψη ότι η απόφαση που έλαβε η Άγκελα Μέρκελ να διακόψει κάθε δραστηριότητα στους οκτώ από τους 17 πυρηνικούς αντιδραστήρες της Γερμανίας και να διεξαχθούν έλεγχοι πριν επανεκτιμηθεί η διάρκεια λειτουργίας τους αποτελεί προεκλογικό ελιγμό.

 

Μόλις το 26% των 1.000 ανθρώπων που έλαβαν μέρος στην έρευνα θεωρούν η απόφαση για τρίμηνο μορατόριουμ στη λήψη αποφάσεων σχετικά με την λειτουργία των πυρηνικών εγκαταστάσεων της χώρας αποτελεί αυθεντική αλλαγή πολιτικής στάσης από μέρους της Μέρκελ.

 

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Infratest dimap η υποστήριξη στη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) και τους βαυαρούς συμμάχους τους, στη Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) παραμένει στο 35% αθροιστικά σε εθνικό επίπεδο, με την αξιωματική αντιπολίτευση, τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) σταθερούς, στο 28%.

 

Βάσει αυτών των ευρημάτων εκτιμάται ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός CDU/CSU και Ελεύθερων Δημοκρατών θα συγκέντρωνε το 40% των ψήφων εάν οι εκλογές γίνονταν σήμερα, ενώ ένας ενδεχόμενος συνασπισμός SPD/Πρασίνων θα ανέβαινε στο 48%.

 

Στη Γερμανία διεξάγονται τοπικές εκλογές στο ανατολικογερμανικό κρατίδιο της Σαξωνίας-Άνχαλτ την Κυριακή και στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και στη Ρηνανία-Παλατινάτο το επόμενο Σαββατοκύριακο.

 

Ενδεχόμενη ήττα στις εκλογές στη Βάδη-Βυρτεμβέργη θα κοστίσει στον κεντροδεξιό συνασπισμός της Μέρκελ έξι έδρες στη Μπούντεσρατ, την άνω βουλή, περιορίζοντας τις δυνατότητες της κυβέρνησης να περνά απρόσκοπτα νομοθετήματα.


protoselida

World Business

Tesla: 10.000 νέες θέσεις εργασίας με το νέο εργοστάσιό της στην Γερμανία

Tesla: 10.000 νέες θέσεις εργασίας με το νέο…

Έως και 10.000 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στην περιοχή του Βερολίνου με την λειτουργία,...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Περιβάλλον

Εύοσμος: Ανακύκλωση 1.200 λίτρων τηγανέλαιων από μαθητές

Εύοσμος: Ανακύκλωση 1.200 λίτρων τηγανέλαιων από μαθητές

Πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι μαθητές του 3ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη στην ανακύκλωση τηγανέλαιου,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.