Συμφωνία ΕΕ για νέες κυρώσεις στη Λιβύη

Σε κατ' αρχήν συμφωνία για την επιβολή νέων ενισχυμένων κυρώσεων κατά 11 ατόμων, κυρίως μελών της λιβυκής κυβέρνησης του Μουάμαρ Καντάφι και σε 9 νέες λιβυκές οντότητες, κατέληξαν τα κράτη μέλη της ΕΕ, όπως έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές.

 

 

Οι κυρώσεις αυτές αφορούν πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και απαγορεύσεις θεωρήσεων διαβατηρίων (βίζα) και θα υιοθετηθούν επισήμως τη Δευτέρα από τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ. Τις ερχόμενες μέρες θα επιβληθούν πρόσθετες κυρώσεις προκειμένου να συμμορφώνονται πλήρως με αυτές που αποφάσισε ο ΟΗΕ.

 

Παράλληλα το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι έτοιμο να φέρει εις πέρας εντολές για τη Λιβύη, σημειώνοντας ωστόσο ότι δε θα συζητήσει σχετικά με πιθανές επιχειρήσεις.

 

"Διατηρούμε πάντα μια διαρκή κατάσταση υψηλής ετοιμότητας για να εξασφαλίσουμε ότι είμαστε πλήρως ικανοί και έτοιμοι να υποστηρίξουμε οποιεσδήποτε εντολές θα μπορούσαν να μας δοθούν", δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την προετοιμασία μιας πιθανής στρατιωτικής δράσης κατά της Λιβύης.

 

"Για λόγους πολιτικής δεν συζητούμε λεπτομέρειες των μελλοντικών επιχειρησιακών ή των ήδη επιχειρησιακών δραστηριοτήτων εκπαίδευσης, ούτε κάνουμε εικασίες για το αν θα λάβουμε ή όχι εντολές για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων. Συνεχίζουμε την πρωταρχική μας αποστολή της εκπαίδευσης και της προετοιμασίας ώστε να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε μια αποστολή, αν μας δοθεί εντολή γι'αυτή", κατέληξε.


protoselida

World Business

Tesla: 10.000 νέες θέσεις εργασίας με το νέο εργοστάσιό της στην Γερμανία

Tesla: 10.000 νέες θέσεις εργασίας με το νέο…

Έως και 10.000 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στην περιοχή του Βερολίνου με την λειτουργία,...

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον στιχουργό Πυθαγόρα

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον στιχουργό Πυθαγόρα

Με αφορμή την συμπλήρωση φέτος 40 χρόνων από το θάνατο του σπουδαίου στιχουργού Πυθαγόρα Παπασταματίου,...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.