Σε θέση μάχης για στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη Προτεινόμενο

Όλα είναι έτοιμα για μια στρατιωτική επέμβαση στο λιβυκό έδαφος. Εκτάκτως συγκλήθηκε αύριο Σάββατο Σύνοδος Κορυφής στο Παρίσι με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Αφρικανικής Ένωσης και του Αραβικού Συνδέσμου, παρουσία του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.

 

Οι μηχανές βρίσκονται σε πλήρη ισχύ και περιμένουν το πράσινο φως για να δράσουν.

 

Η Γαλλία είναι και η πρώτη χώρα η οποία επιθυμεί στρατιωτική λύση στη Λιβύη αφού ο Νικολά Σαρκοζί είναι αυτός ο οποίος συγκάλεσε και την αυριανή Σύνοδο όπου θα παρθούν οι αποφάσεις σχετικά με το πώς θα δράσει η κάθε χώρα που θα εμπλακεί στις επιχειρήσεις.

 

Ο Γάλλος υπουργός εξωτερικών κατά τη διάρκεια δηλώσεων του ανέφερε πως «Όλα είναι έτοιμα για στρατιωτική δράση στη Λιβύη και η προβλεπόμενη διάσκεψη κορυφής το Σάββατο στο Παρίσι θα επιτρέψει να αναλυθεί η κήρυξη κατάπαυσης του πυρός από την Τρίπολη και να εξαχθούν συμπεράσματα.

 

Η Μάλτα ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως βάση για την εφαρμογή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη, ενώ η Ελλάδα διεμήνυσε στο ΝΑΤΟ ότι θα μετάσχει κανονικά στις επιχειρήσεις αλλά όχι και στους βομβαρδισμούς.

 

Το διάγγελμα Ομπάμα


Ξεκάθαρο μήνυμα έδωσε κατά το διάγγελμά του ο Αμερικανός Πρόεδρος σχετικά με τις αμερικανικές επιχειρήσεις στη Λιβύη. Ο Ομπάμα δήλωσε: «Ο συνταγματάρχης Καντάφι έχει χάσει κάθε νομιμότητα να κυβερνάει. Η διεθνής κοινότητα ζήτησε να δοθεί τέλος στη βία κάτι το οποίο αγνοήθηκε. Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τους αθώους πολίτες της Λιβύης. Αν ο Καντάφι δεν συμμορφωθεί με το ψήφισμα του ΟΗΕ τότε θα το επιβάλουμε με στρατιωτική παρέμβαση» ο πρόεδρος Ομπάμα συνέχισε αναφέροντας πως η Αμερική δεν πρόκειται να αναπτύξει χερσαίες δυνάμεις στο λιβυκό έδαφος.


protoselida

World Business

Tesla: 10.000 νέες θέσεις εργασίας με το νέο εργοστάσιό της στην Γερμανία

Tesla: 10.000 νέες θέσεις εργασίας με το νέο…

Έως και 10.000 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στην περιοχή του Βερολίνου με την λειτουργία,...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Περιβάλλον

Εύοσμος: Ανακύκλωση 1.200 λίτρων τηγανέλαιων από μαθητές

Εύοσμος: Ανακύκλωση 1.200 λίτρων τηγανέλαιων από μαθητές

Πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι μαθητές του 3ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη στην ανακύκλωση τηγανέλαιου,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.