Εγκρίθηκε η κατασκευή σταθμού εντός Λιμενικής Ζώνης

Εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε. η κατασκευή έργων της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ εντός της Λιμενικής Ζώνης, στην Ακτή Καλλιμασιώτη (Ηλεκτρικός), όπου πρόκειται να κατασκευασθεί ο σταθμός "Πειραιάς" της γραμμής 3 του Μετρό "Χαϊδάρι – Πειραιάς- Δημοτικό Θέατρο".

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΛΠ Α.Ε. ήδη κατασκευάζει την επέκταση του Προβλήτα στον χώρο αυτόν, ώστε τα νέα έργα να κατασκευασθούν χωρίς σημαντικές επιπτώσεις στην κίνηση του «Ηλεκτρικού» και του Λιμανιού.

 

Το αντικείμενο της απόφασης είναι το εξής:

 

Στα πλαίσια της κατασκευής του σταθμού του Μετρό «Πειραιάς», ο οποίος έχει χωροθετηθεί κάτω από τη λεωφόρο της Ακτής Καλλιμασιώτη, έμπροσθεν του σταθμού του ΗΣΑΠ, απαιτείται η κατασκευή των ακόλουθων εργασιών, σύμφωνα και με τη συνημμένη τεχνική περιγραφή.

 

* Κατασκευή μόνιμης παράκαμψης εντός του λιμένος των δικτύων ΟΚΩ που βρίσκονται κάτω από την παραλιακή λεωφόρο στην Ακτή Καλλιμασιώτη (αγωγός φυσικού αερίου, αγωγός ακαθάρτων, δίκτυο μέσης τάσης ΔΕΗ, λοιπά μικρότερα δίκτυα και υποδομές του Ο.Λ.Π. Α.Ε.). Σημειώνεται ότι στη νέα θέση των δικτύων υπάρχει πρόβλεψη για την κατασκευή 4 σημείων σύνδεσης των πλοίων με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας.

 

* Κατασκευή πρόσβασης του σταθμού και του στεγάστρου στο πεζοδρόμιο εντός της ΧΛΖ/Ο.Λ.Π. Α.Ε. Η πρόσβαση θα διαχωρίζεται από το χώρο του λιμένος με την κατάλληλη μετατόπιση της περίφραξης του λιμένος.

 

* Κατασκευή δύο ανελκυστήρων του σταθμού στο πεζοδρόμιο εντός της ΧΛΖ/Ο.Λ.Π. Α.Ε.

 

* Κατασκευή φρέατος αερισμού του σταθμού πλησίον της πρόσβασης.

 

* Κυκλοφοριακές παρακάμψεις με τη χρησιμοποίηση τμήματος του λιμένος για την όδευση μέρους της κυκλοφορίας κατά την αρχική φάση κατασκευής του σταθμού (κατασκευή διαφραγματικών τοίχων). Οι εν λόγω κυκλοφοριακές παρακάμψεις θα πραγματοποιηθούν με την συνεργασία και σύμφωνη γνώμη του Ο.Λ.Π. Α.Ε. με σκοπό την ελαχιστοποίηση της όχλησης της λειτουργίας του λιμανιού.

 

Όσον αφορά την υφιστάμενη πεζογέφυρα του Ο.Λ.Π. Α.Ε., επισημαίνεται ότι θα παραμείνει στην θέση της καθ' όλη την διάρκεια των εργασιών. Η λειτουργία της για τους πολίτες θα είναι απρόσκοπτη στους μήνες Ιουλίου και Αυγούστου κάθε καλοκαίρι, αλλά τους υπόλοιπους μήνες η λειτουργία της θα διακόπτεται για μικρές ή μεγάλες περιόδους ή και συνεχώς για λόγους ασφαλείας. Κάθε προσπάθεια θα καταβληθεί ώστε η περίοδος λειτουργίας της γέφυρας να είναι η μεγαλύτερη δυνατή πέραν των προαναφερθέντων δύο μηνών.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τεχνολογία

ΕΕΤΤ: Οι προκλήσεις των δικτύων 5G

ΕΕΤΤ: Οι προκλήσεις των δικτύων 5G

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος, μίλησε την προηγούμενη...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.