Η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής ενισχύει το ευρώ

Στα 1,4185 δολάρια διαπραγματευόταν το απόγευμα το ευρώ, από το επίπεδο των 1,4182 δολαρίων που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης, διατηρώντας σε υψηλά επίπεδα και σήμερα την ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου.

 

Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στο 1,4194 δολάρια.

 

Η ενίσχυση του ευρώ αποδίδεται στις υψηλές προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί στην αγορά αναφορικά με τα αποτελέσματα της επικείμενης Συνόδου Κορυφής. Οι επενδυτές εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες στο τέλος της εβδομάδας θα λάβουν όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται προκειμένου να αντιμετωπιστεί πιο αποτελεσματική η κρίση Χρέους. Ταυτοχρόνως η αγορά φαίνεται να έχει προεξοφλήσει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει άμεσα σε αύξηση των παρεμβατικών της επιτοκίων.

 

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ, το σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 82 εκατ. ευρώ. Εξαυτών τα 33 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς, ενώ τα υπόλοιπα 49 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 6μηο έντοκο γραμμάτιο λήξεως 15,07,11 με 13 εκατ καθώς και στο 5 ετές ομόλογο λήξεως 20,08,11 με αξία συναλλαγών 35 εκ. ευρώ.

 

Το περιθώριο στο κλείσιμο της αγοράς διατηρήθηκε στο 9,02% ( ωστόσο στη διάρκεια της ημέρας είχε υποχωρήσει και κάτω από το επίπεδο του 9% και συγκεκριμένα στο 8,97%) με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 12,25% από 12,19%, έναντι 3,23% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

 

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,93% από 1,91% στη διάρκεια των 9 μηνών διαμορφώθηκε στο 1,725 από 1,71% στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 1,48% από 1,47% στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,17% και ο μήνας παρέμεινε στο 0,89%.


protoselida

Media

 ΕΡΤ2: Αφιέρωμα στον Τάκη Σπυριδάκη

ΕΡΤ2: Αφιέρωμα στον Τάκη Σπυριδάκη

Τιμώντας τη μνήμη του ηθοποιού, σκηνοθέτη και σεναριογράφου Τάκη Σπυριδάκη που απεβίωσε πριν λίγες μέρες,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.