Η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής ενισχύει το ευρώ

Στα 1,4185 δολάρια διαπραγματευόταν το απόγευμα το ευρώ, από το επίπεδο των 1,4182 δολαρίων που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης, διατηρώντας σε υψηλά επίπεδα και σήμερα την ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου.

 

Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στο 1,4194 δολάρια.

 

Η ενίσχυση του ευρώ αποδίδεται στις υψηλές προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί στην αγορά αναφορικά με τα αποτελέσματα της επικείμενης Συνόδου Κορυφής. Οι επενδυτές εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες στο τέλος της εβδομάδας θα λάβουν όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται προκειμένου να αντιμετωπιστεί πιο αποτελεσματική η κρίση Χρέους. Ταυτοχρόνως η αγορά φαίνεται να έχει προεξοφλήσει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει άμεσα σε αύξηση των παρεμβατικών της επιτοκίων.

 

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ, το σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 82 εκατ. ευρώ. Εξαυτών τα 33 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς, ενώ τα υπόλοιπα 49 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 6μηο έντοκο γραμμάτιο λήξεως 15,07,11 με 13 εκατ καθώς και στο 5 ετές ομόλογο λήξεως 20,08,11 με αξία συναλλαγών 35 εκ. ευρώ.

 

Το περιθώριο στο κλείσιμο της αγοράς διατηρήθηκε στο 9,02% ( ωστόσο στη διάρκεια της ημέρας είχε υποχωρήσει και κάτω από το επίπεδο του 9% και συγκεκριμένα στο 8,97%) με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 12,25% από 12,19%, έναντι 3,23% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

 

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,93% από 1,91% στη διάρκεια των 9 μηνών διαμορφώθηκε στο 1,725 από 1,71% στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 1,48% από 1,47% στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,17% και ο μήνας παρέμεινε στο 0,89%.


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Τουρισμός

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Μόνο θετικά σχόλια και βλέμματα συγκέντρωσε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιητών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.