Τέλος για την Aegean Airlines τα Ιωάννινα

«Aegean Airlines» και επίσημα τέλος από σήμερα για τα Γιάννινα σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την αεροπορική εταιρεία που κλείνει και τα γραφεία της στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

 

Η «Aegean Airlines» είχε διακόψει τις πτήσεις της προς και από τα Γιάννινα από το Σεπτέμβριο με την δικαιολογία ότι, λόγω των έργων που εκτελούνταν στον διάδρομο, τα αεροσκάφη της δεν μπορούσαν να προσγειωθούν λόγω του μικρού μήκους του διαδρόμου που είχε δοθεί για χρήση και δεν ήταν ελικοφόρα.

 

Με την ολοκλήρωση των έργων μετά περίπου ένα μήνα η Aegean δεν προγραμμάτισε καθόλου πτήσεις και σήμερα ανακοίνωσε το κλείσιμο των γραφείων της. Να σημειωθεί ότι οι πτήσεις της Aegean προς και από Γιάννινα, είχαν πάντα και τους 12 μήνες του χρόνου, πληρότητες που δεν έπεφταν από το 85%. Μάλιστα είχε επιλέξει τα Γιάννινα από την αρχή της ίδρυσής της, όταν εκτελούσε πτήσεις μόνο εσωτερικού με δύο αεροσκάφη ATR-72 και στη συνέχεια χρησιμοποιούσε μεγαλύτερα αεροσκάφη.

 

Η τακτική αυτή της Aegean προκάλεσε πολλές διαμαρτυρίες που έφθασαν και στη Βουλή με ερωτήσεις ντόπιων βουλευτών, οι οποίοι επεσήμαναν ότι έγινε ένα μοίρασμα των προορισμών από Aegean και Olympic Air, αρχικά με βάση τον σχεδιασμό για συγχώνευση των δύο εταιρειών και όταν αυτό έδειξε ότι δεν θα καρποφορήσει, συνεχίστηκε σε συμφωνία των εταιρειών, όχι μόνο για τα Γιάννινα αλλά και άλλων προορισμών.

 

Τώρα τις πτήσεις των Ιωαννίνων εκτελεί μόνο η Olympic Air με δύο ή τρεις πτήσεις καθημερινά, που συνήθως δεν καλύπτουν τις ανάγκες του επιβατικού κοινού, γιατί πέρα από το ότι εκτελούνται από το μεσημέρι και μετά, επιπλέον οι τιμές των εισιτηρίων έφθασαν σε απαγορευτικά υψηλά επίπεδα, που συγκρίνονται μόνο με αυτές των εκτός Ελλάδος πολύωρων δρομολογίων.

 

Η Αegean με την σημερινή της ανακοίνωση ενημερώνει τους πελάτες της από την Ήπειρο που χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη της για άλλες πτήσεις εκτός Ιωαννίνων, ότι θα εξυπηρετούνται από τα γραφεία της στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.