Κανένα πρόβλημα για Κύπρο τα αεροπλάνα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, κ. Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε ότι η προσγείωση στρατιωτικών αεροπλάνων του Κατάρ στη Λάρνακα, καθ' οδό προς ανάληψη επιχειρήσεων κατά τη Λιβύης, δεν δημιουργεί "μέγα θέμα".

 

Ο κ. Στεφάνου, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ, είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για την προσγείωση των αεροπλάνων του Κατάρ για ανεφοδιασμό τους στο αεροδρόμιο Λάρνακας, γι' αυτό και η απάντηση ήταν αρνητική.

 

Τελικά, με νέα επικοινωνία οι χειριστές είπαν ότι έχουν πρόβλημα με τα καύσιμα και πρέπει να προσγειωθούν, οπότε, με βάση τους διεθνείς κανονισμούς, τους παραχωρήθηκε άδεια", είπε ο εκπρόσωπος.

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως, ακριβώς επειδή δεν πρόκειται για μείζον θέμα, "εκδόθηκε γραπτή δήλωση στην οποία καταγράφονται με λιτό τρόπο τα γεγονότα".

 

Ο κ. Στεφάνου επανέλαβε ότι επιθυμία της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι να μην εμπλακεί στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη και ότι για την επιθυμία της αυτή ενημερώθηκε η Βρετανία, η οποία έχει δικαιώματα βάσει της Συνθήκης Εγκαθίδρυσης.

 

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε να παραχωρηθεί η στρατιωτική βάση "Ανδρέας Παπανδρέου" στην Πάφο στις δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Στεφάνου απάντησε ότι κανένας δεν ζήτησε από την Κυπριακή Δημοκρατία να παραχωρήσει ο,τιδήποτε αναφορικά με την επιχείρηση στη Λιβύη.


protoselida

Media

Reuters: Ίσως πάρει μήνες η επιστροφή της Aramco σε φυσιολογικούς ρυθμούς

Reuters: Ίσως πάρει μήνες η επιστροφή της Aramco…

Η πλήρης επιστροφή της Saudi Aramco στους φυσιολογικούς όγκους παραγωγής πετρελαίου, "ίσως πάρει μήνες", ...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.